True Blood takker for seg i 2014

HBO annonserer at den syvende sesongen også vil bli den siste.

True Blood Sesong 4

Eric Northman, Sookie Stackhouse og Bill Compton forsvinner fra TV-skjermene i 2014.

Foto: HBO

True Blood

Alexander Skarsgård i rollen som blodtørstig vampyr i True Blood.

Foto: HBO / NRK

Dermed er det slutt for den populære vampyrserien, basert på bøkene til Charlaine Harris, etter de ti episodene i sesong syv.

Den siste sesongen blir sluppet i USA sommeren 2014.

I seks år har millioner av seere fulgt livet i småbyen Bon Temps i Louisiana, hvor mennesker og vampyrer lever i sameksistens takket være oppfinnelsen av et syntetisk blod.

HBO-sjef Michael Lombardo lover at serien får en tilfredsstillende avslutning.

True Blood har gjort seg fortjent til en Emmy-nominasjon i 2010 og hovedrolleinnehaver Anna Paquin fikk en Golden Globe for beste kvinnelige hovedrolle i 2009.

Serien ble også et gjennombrudd for den svenske skuespilleren Alexander Skarsgård, som spiller vampyren Eric Northman.

I en pressemelding fra HBO tirsdag kveld, fortalte programsjef Michael Lombardo i HBO at True Blood har vært en definerende serie for kanalen.

Byttet manusforfatter

– Alan Ball tok bøkene til Charlaine Harris, satte sammen et briljant skuespillerstab ledet av fantastiske Anna Paquin i rollen som Sookie Stackhouse, og skapte en serie som har tatt sine mange dedikerte fans med på en uforglemmelig reise, sier Lombardo i uttalelsen.

Serieskaperen Alan Ball la fra seg det kreative ansvaret for serien etter den femte sesongen.

- True Blood har vært og vil fortsette å være et høydepunkt i min karriere, konstaterte Ball da han takket for seg.

Den sjette sesongen hadde et gjennomsnittlig seertall på 10,6 millioner seere per episode, og ble laget av Brian Buckner. Han skal også skrive den syvende sesongen.

– Det kommer til å bli hardt å se adjø til innbyggerne i Bon Temps, men jeg ser fram til det som ser ut til å bli et fantastisk finalekapittel av denne utrolige serien, sier Michael Lombardo i pressemeldingen fra HBO.

Kulturstrøm

 • Gazprom overtar russiske Vkontakte

  Det statlig eide russiske gasselskapet Gazprom tar over det russiske svaret på Facebook, Vkontakte. Kjøpet av det populære sosiale mediet blir sett på som et ledd i myndighetenes ambisjon om å ta kontroll over medier og internett, melder AFP/NTB.

 • Nepal krever tilbake kunst

  Nepal krever å få kunstskatter tilbake fra Vesten. – Vi har tomme templer, altere og pidestaler, skriver nepalske aktivister. Nå ber de museer om å levere tilbake stjålne kulturskatter. Få har meldt seg.

 • Vanity Fair hyller Trier-film

  Vanity Fairs hovedkritiker, Richard Lawson, kårer «Verdens verste menneske» til årets beste film. Lawson beskriver filmen av Joachim Trier, med Renate Reinsve i hovedrollen, som selskapelig, vemodig, stilig og vinnende.

  «Verdens verste menneske» troner øverst på de beste filmene fra 2021, etterfulgt av Oscar-håpene Ryusuke Hamaguchs «Drive My Car» og Jane Campions «The Power of the Dog».

  Verdens verste menneske
  Foto: Oslo Pictures / SF Studios