Hopp til innhold

True Blood takker for seg i 2014

HBO annonserer at den syvende sesongen også vil bli den siste.

True Blood Sesong 4

Eric Northman, Sookie Stackhouse og Bill Compton forsvinner fra TV-skjermene i 2014.

Foto: HBO

True Blood

Alexander Skarsgård i rollen som blodtørstig vampyr i True Blood.

Foto: HBO / NRK

Dermed er det slutt for den populære vampyrserien, basert på bøkene til Charlaine Harris, etter de ti episodene i sesong syv.

Den siste sesongen blir sluppet i USA sommeren 2014.

I seks år har millioner av seere fulgt livet i småbyen Bon Temps i Louisiana, hvor mennesker og vampyrer lever i sameksistens takket være oppfinnelsen av et syntetisk blod.

HBO-sjef Michael Lombardo lover at serien får en tilfredsstillende avslutning.

True Blood har gjort seg fortjent til en Emmy-nominasjon i 2010 og hovedrolleinnehaver Anna Paquin fikk en Golden Globe for beste kvinnelige hovedrolle i 2009.

Serien ble også et gjennombrudd for den svenske skuespilleren Alexander Skarsgård, som spiller vampyren Eric Northman.

I en pressemelding fra HBO tirsdag kveld, fortalte programsjef Michael Lombardo i HBO at True Blood har vært en definerende serie for kanalen.

Byttet manusforfatter

– Alan Ball tok bøkene til Charlaine Harris, satte sammen et briljant skuespillerstab ledet av fantastiske Anna Paquin i rollen som Sookie Stackhouse, og skapte en serie som har tatt sine mange dedikerte fans med på en uforglemmelig reise, sier Lombardo i uttalelsen.

Serieskaperen Alan Ball la fra seg det kreative ansvaret for serien etter den femte sesongen.

- True Blood har vært og vil fortsette å være et høydepunkt i min karriere, konstaterte Ball da han takket for seg.

Den sjette sesongen hadde et gjennomsnittlig seertall på 10,6 millioner seere per episode, og ble laget av Brian Buckner. Han skal også skrive den syvende sesongen.

– Det kommer til å bli hardt å se adjø til innbyggerne i Bon Temps, men jeg ser fram til det som ser ut til å bli et fantastisk finalekapittel av denne utrolige serien, sier Michael Lombardo i pressemeldingen fra HBO.

Kulturstrøm

 • «Ellos Eatnu – La elva leve» vant to priser på filmfestivalen i Göteborg

  Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

  Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

  Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

  Den norske filmen om Alta-saken med artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen, får dermed prisen på 400.000 kroner.

  – Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

  Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd». (NTB)

  Ellos eatnu - La elva leve
  Foto: Mer Filmdistribusjon
 • Motedesigneren Paco Rabanne er død

  Den spanske motedesigneren Paco Rabanne, kjent for sine eksentriske klesdesign er død 88 år gammel. Det bekrefter selskapet hans til nyhetsbyrået AFP. Han grunnla også et av verdens mest kjente parfymemerker.