True Blood takker for seg i 2014

HBO annonserer at den syvende sesongen også vil bli den siste.

True Blood Sesong 4

Eric Northman, Sookie Stackhouse og Bill Compton forsvinner fra TV-skjermene i 2014.

Foto: HBO

True Blood

Alexander Skarsgård i rollen som blodtørstig vampyr i True Blood.

Foto: HBO / NRK

Dermed er det slutt for den populære vampyrserien, basert på bøkene til Charlaine Harris, etter de ti episodene i sesong syv.

Den siste sesongen blir sluppet i USA sommeren 2014.

I seks år har millioner av seere fulgt livet i småbyen Bon Temps i Louisiana, hvor mennesker og vampyrer lever i sameksistens takket være oppfinnelsen av et syntetisk blod.

HBO-sjef Michael Lombardo lover at serien får en tilfredsstillende avslutning.

True Blood har gjort seg fortjent til en Emmy-nominasjon i 2010 og hovedrolleinnehaver Anna Paquin fikk en Golden Globe for beste kvinnelige hovedrolle i 2009.

Serien ble også et gjennombrudd for den svenske skuespilleren Alexander Skarsgård, som spiller vampyren Eric Northman.

I en pressemelding fra HBO tirsdag kveld, fortalte programsjef Michael Lombardo i HBO at True Blood har vært en definerende serie for kanalen.

Byttet manusforfatter

– Alan Ball tok bøkene til Charlaine Harris, satte sammen et briljant skuespillerstab ledet av fantastiske Anna Paquin i rollen som Sookie Stackhouse, og skapte en serie som har tatt sine mange dedikerte fans med på en uforglemmelig reise, sier Lombardo i uttalelsen.

Serieskaperen Alan Ball la fra seg det kreative ansvaret for serien etter den femte sesongen.

- True Blood har vært og vil fortsette å være et høydepunkt i min karriere, konstaterte Ball da han takket for seg.

Den sjette sesongen hadde et gjennomsnittlig seertall på 10,6 millioner seere per episode, og ble laget av Brian Buckner. Han skal også skrive den syvende sesongen.

– Det kommer til å bli hardt å se adjø til innbyggerne i Bon Temps, men jeg ser fram til det som ser ut til å bli et fantastisk finalekapittel av denne utrolige serien, sier Michael Lombardo i pressemeldingen fra HBO.

Kulturstrøm

 • Pippi for jenter på flukt

  Når Pippi Langstrømpe fyller 75 år i 2020 blir hun en del av Redd Barnas program «Girls on the Move», som skal sikre at barns rettigheter respekteres. Astrid Lindgren Company ønsker å bidra til arbeidet for barn som er på flukt, står det i en pressemelding. Boka «Pippi Langstrømpe» kom ut i 1945.

  Pippi Långstrump
  Foto: NTB scanpix
 • Kleskjede innfører utleie

  Den svenske såkalte hight street-kjeden Gina Tricot innfører utleie av klær. Med «Rent Your Party Outfit» skal kundene kunne leie antrekk fra kleskjeden i et par dager før de returnerer det, skriver Melk & Honning. Pilotprosjektet skjer først i Gøteborg.

 • Lager kunst av plastsøppel

  Gatekunstneren Bordallo 2 fra Portugal har blant annet brukt gamle søppeldunker og fiskegarn for å pynte en vegg i Kristiansand sentrum.