NRK Meny
Normal

Trøndersk rekordsalg av billetter

Aldri tidligere har en konsert i Trondheim solgt billetter raskere enn Iron Maiden-konserten på Lerkendal.

Iron Maiden

Billettene til konserten med Bruce Dickinson og Iron Maiden i Trondheim går raskt unna.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

22. juli neste år står de britiske tungrockerne i Iron Maiden på scenen under Trondheim Rockfestival . To dager etterpå spiller de på Valle Hovin i Oslo.

Over et halvt år før konserten er allerede over halvparten av billettene solgt. Det betyr at 12.000 av totalt 24.000 billetter allerede er borte.

10.000 borte første dag

Hele 10.000 av billettene forsvant første dag, og viser noe av interessen for bandet. Samtidig kom det nyheter fra Sverige om at bandet hadde solgt ut alle 80.000 billetter til sine to konserter der på bare snaue to timer.

- Vi er veldig godt fornøyd, sier den lykkelige festivalsjefen Kristian Digre i Trondheim Rockfestival.

- Det er litt bedre enn vi hadde forventet også. Og i og med at vi har solgt over halvparten av billettene så ser det ut til at det vil bli utsolgt.

Hardrockveteranene vender tilbake.

Tungrockerne i Iron Maiden legger i 2008 ut på en av sine mest omfattende turnéer noensinne.

- I dag selger vi omkring 500 billetter hver dag, så det er fortsatt et godt tempo på salget, forteller han videre.

Bra salg også i Oslo

Konserten i Oslo har også solgt bra med billetter, men ikke halvparten. Til nå er 14.000 billetter solgt av kapasiteten som er 40.000.

- Det er som forventet til en utendørskonsert, og så lang tid i forveien, forteller Kristin Svendsen hos Gunnar Eide Concerts, som ikke har tro på at konserten på Valle Hovin vil bli utsolgt.

Trondheim Rockfestival skal arrangeres over to dager fredag 6. og lørdag 7. juni, i tillegg til Maiden-arrangementet i juli, men for disse to dagene er det ennå ikke blitt annonsert noen headliner.

15-20 band

- Da vil vi ha en god del store internasjonale artister og noen norske artister, forteller Kristian Digre. Da blir det to dager med 15-20 band.

Digre har allerede sikret avtaler med en del av disse, men vil ennå ikke røpe hvem det er. Men han håper å ha noe klart innen utgangen av november.

Festivalen ber sine brukere på nett om å stemme over sine favoritter. Til nå har de fått inn over 11.000 stemmer og det mest populære bandet til nå blant stemmegiverne er Tokio Hotel.

Dette er de ti mest populære bandene:

  • 1. Tokio Hotel
  • 2. Van Halen
  • 3. My Chemical Romance
  • 4. Metallica
  • 5. Rammstein
  • 6. AC/DC
  • 7. Judas Priest
  • 8. Linkin Park
  • 9. Whitin Temptation
  • 10. Motörhead 

Flere kulturnyheter