Trønderjazz i Namsos

I Namsos blir det jazzkveld med herrene Wicklund og Borge. Og et kvalitetslag av musikere som alle har en forbindelse til Trondheims nyskapende jazzmiljø!

Knut Borge
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

 

Når Trollfjord ligger til kai i Namsos 7. november inviteres P2-lytterne og de reisende til jazzkveld ombord. Programlederne  Erling Wicklund og Knut Borge har fått med seg de tre saksofonistene Asmund Bjørken, Odd Andre Elveland og Frode Nymo, som sammen og hver for seg swinger innom saxens ulike uttrykk.

Bassist Bjørn Alterhaug og trommeslager Carl Haakon Waadeland er begge stødig tilstede, og sangeren Siri Beathe Gellein tar også turen til Namsos. Hun har ikke vært å høre på norske jazzscener på en stund, så dette blir et kjærkomment gjenhør for folk som bl.a. likte Siris Svale Band.  

- Jeg gleder meg til å synge med Bjørn og Calle (Carl Haakon Waadeland) igjen, sier hun.

Programlederne lover en kveld med musikk og samtaler på tvers av generasjoner og stilarter.

 

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.