NRK Meny
Normal

Trollstenen fra Brisingamen

I Lørdagsbarnetimen 14. juni kan du høre fjerde og siste del av "Trollstenen fra Brisingamen" av Alan Garner. En klassiker innen fantastisk litteratur.

Gutt lytter
Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no

Trollstenen fra Brisingamen
Foto: NRK

Under det idylliske sommerlandskapet hviler en magisk verden med mytiske krefter. De venter på å bli vekket for å kjempe den endelige kampen mellom godt og ondt. Hit kommer Colin og Susan på ferie. Med seg har Susan et gammelt arvesmykke, Brisingastenen. Den vekker opp de slumrende kreftene og dermed befinner Susan og Colin seg i sentrum av en kamp på liv og død, ikke bare for dem, men for oss alle.

I rollene:

Susan: Ingvild Smørvik Colin: Truls Lauveng Gowther: Roy Bjørnstad Bess: Eli Anne Linnestad Forteller: Svein Tindberg Nastrond: Jan Hårstad Cadellin: Odd Furøy

Ellers medvirker; Morten Røhrt, Ragnar Dyresen, Sossen Krogh, Ingolf Karinen, Finn Schau, Håkon Ramstad, Trond Brænne, Bente Brunvoll,Reidar Sørensen,Gro Solemsdal, Magnus Nielsen og Helen Vikstvedt.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).