Normal

Trollstenen fra Brisingamen

I Lørdagsbarnetimen 14. juni kan du høre fjerde og siste del av "Trollstenen fra Brisingamen" av Alan Garner. En klassiker innen fantastisk litteratur.

Gutt lytter
Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no

Trollstenen fra Brisingamen
Foto: NRK

Under det idylliske sommerlandskapet hviler en magisk verden med mytiske krefter. De venter på å bli vekket for å kjempe den endelige kampen mellom godt og ondt. Hit kommer Colin og Susan på ferie. Med seg har Susan et gammelt arvesmykke, Brisingastenen. Den vekker opp de slumrende kreftene og dermed befinner Susan og Colin seg i sentrum av en kamp på liv og død, ikke bare for dem, men for oss alle.

I rollene:

Susan: Ingvild Smørvik Colin: Truls Lauveng Gowther: Roy Bjørnstad Bess: Eli Anne Linnestad Forteller: Svein Tindberg Nastrond: Jan Hårstad Cadellin: Odd Furøy

Ellers medvirker; Morten Røhrt, Ragnar Dyresen, Sossen Krogh, Ingolf Karinen, Finn Schau, Håkon Ramstad, Trond Brænne, Bente Brunvoll,Reidar Sørensen,Gro Solemsdal, Magnus Nielsen og Helen Vikstvedt.

Kulturstrøm

  • – Han har formet musikksmaken

    Programleder for «Jungeltelegrafen», Sigbjørn Nedland, fikk hedersprisen på Prix Radio-utdelingen i Oslo fredag kveld.– Han har vært med på å åpne ørene og forme musikksmaken til en hel generasjon. Han var den første som spilte Sex Pistols på norsk radio. Han har sendt intervjuer med storheter som Bob Marley, George Harrison og Joni Mitchel, heter det i uttalelsen fra juryen. Kulturredaktør i NRK, Marius Hoel, er en av dem som gratulerer radiomannen med prisen:

  • Seks eiendommer fredet

    Riksantikvaren fredet fredag seks eiendommer. To av dem ligger i Trondheim, de andre i Tana, Arendal, Skien og Sørum på Romerike. Blant de seks eiendommene er det gamle sykehusområdet i Kongens gate i Trondheim.