Trollspeilet (4:5)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

TV-reporteren Kristin Bye får tilsendt en DVD, som viser en ung kvinne i fangenskap. Hun og journalistkollegene kontakter politiet, som tar saken svært alvorlig.

De starter etterforskning, mens Kanal ABC viser bildene av kvinnen i sin nyhetssending.

Det er tidenes scoop for Kanal ABC. Alle andre medier følger opp saken, og spekulasjonene rundt hvem kvinnen er tar helt av.

NETT-TV: Trailer Trollspeilet

Intenst kappløp

Et intenst kappløp er i gang. For politiet gjelder det å finne fram til den kidnappede kvinnen før hun blir drept. For pressen, ikke minst for Kristin og Kanal ABC, er det viktig å være først med de gode bildene.

Så kommer en ny DVD. Den viser drapet på kvinnen. Sjokkerte sitter Kristin og kollegene foran skjermen, uten å kunne gjøre noe for å redde henne.

Men de må ta en viktig beslutning: Skal de vise bildene av drapet, eller ikke?

Og: var dette den siste DVD-en i Kristins posthylle?

Seriemorder

Tom Egeland

Tom Egeland.

Årets påskekrim fra Radioteatret er basert på den norske forfatteren Tom Egelands roman med samme navn. Egeland har selv vært journalist i mange år.

NETT-TV: TV-intervju med Tom Egeland om Trollspeilet

Trollspeilet er på fem episoder, som tar lytteren med på Kristins og hennes pressekollegers hektiske jakt på den mystiske drapsmannen Aquarius.

NETT-TV: Radiointervju med Tom Egeland om forfatterskapet hans

Historien er tydelig inspirert av den amerikanske seriemorderen Zodiac, som kommuniserte tett med mediene gjennom kryptiske brev og telefonoppringninger, men etterlot seg likevel ingen spor da han stod bak en rekke drap i California på 60 og 70-tallet. I Trollspeilet legger også morderen igjen mystiske spor i form av heksagrammer på sine ofre.

Les mer: Om Zodiac
Les mer: Om heksagrammer

For det norske filmpublikum ble Tom Egeland for alvor kjent da "Ulvenatten" hadde premiere i fjor. Filmen er basert på Egelands roman.

LES: NRKs anmeldelse av filmen

Egeland var gjest i Bokprogrammet 31. mars, og fortalte om sitt forfatterskap til programleder Hans Olav Brenner.

SE I NETT-TV: Bokprogrammet: I grenseland

Trollspeilet
Foto: Fredrik Arff / NRK


Medvirkende Trollspeilet

Kristin Bye - Ine Finholt Jansen
Politiinspektør Runar Vang - Jan Grønli
Gunnar Borg - Svein Scharffenberg
Aquarius - Christian Skolmen
Nyhetsredaktør Richard Wolter - Trond Høvik
Vaktsjef Toralf Skaug - Torbjørn Harr
Nyhetsanker Ninni - Ulrikke Døvigen
Roffe - Axel Aubert
Ellers medvirker: Nils Sletta, Svein Roger Karlsen, Hallvard Holmen, Svein Erik Brodal, Marianne Krogh, Ingunn Beate Øyen, Fridtjov Såheim, Marit Adelaide Andreassen, Ingrid Jørgensen Dragland, m.fl.

Dramatisering: Carl Jørgen Kiønig
Produsent: Nils Nordberg
Produksjonsleder: Evy Finholt
Musikk: Martin Horntveth
Lyddesign: Arne Barca
Regi: Else Barratt-Due

Trollspeilet ble sendt hver dag i påsken, både på P1, P2 og i nett-tv.

Kulturstrøm

 • Dagbladet slakter Märtha Louise-bok

  «Denne boka er så hinsides at jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte», skriver Dagbladets anmelder Cathrine Krøger. Boken hun snakker om er prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordengs bok om høysensitive barn. Boken er skrevet i samarbeid med journalist og kommunikasjonsrådgiver Kjersti Salvesen, og den slippes fra forlaget Cappelen Damm i disse dager. «Gud bevare oss for noe møl», heter det i anmeldelsen – som ender opp med terningkast én. Aftenpostens anmelder er langt mer positiv og skriver blant annet at «Märtha Louise fremstår klok, myk og tøff, en mor og et menneske å lære av». (NTB)

 • Fin litteraturpris deles ut i Norge

  Onsdag 24. oktober deles P. O. Enquists pris 2018 ut. For første gang er det på norsk jord den prestisjefylte prisen skal deles ut. Prisen går til «en yngre forfatter på vei ut i Europa», heter det fra forlagshold, og herfra ramses det opp tidligere vinnere som Trude Marstein, Jonas Hassen Khemiri, Daniel Kehlmann, Dorthe Nors og Lars Petter Sveen. Det er danske Caroline Albertine Minor (1988) som er årets prisvinner. Hun debuterte i 2013 med romanen «Pura Vida». (NTB)

 • Pink klar for Norge

  Pop-artisten Pink kommer til Norge for å spille konsert på Telenor Arena i Oslo 5. august 2019. Det melder VG.

  Artisten Pink i Norge i 2013
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix