Trine Skei Grande leser sitt favorittparti

«Juvikfolket» av Olav Duun er en av Trine Skei Grandes favorittbøker. Her leser hun en scene der en gutt på syv år trøster moren sin som må gi ham fra seg.

Kunnskapsministeren hater egentlig å lese høyt fordi hun har dysleksi, men bød overraskende på en nydelig høytlesningsstund da NRK var på besøk hos henne.

Mange synes Olav Duuns bøker er gammeldags og vanskelig å lese. Men for Trine Skei Grande er det som å komme hjem. Både fordi han skriver på hennes dialekt og fordi han skildrer en nordtrøndersk holdning om at man ikke klager og ikke snakker åpent om vanskelige følelser. Og så elsker hun naturskildringene hans.

Bli med hjem til Trine Skei Grande og hennes hjemmebibliotek.

Kulturstrøm

 • Duran Duran-bassist smittet

  John Taylor (59) har testet positivt for koronaviruset, men er på bedringens vei. Det var Variety som først fanget opp musikerens melding på Facebook. Her skriver Taylor at han fikk bekreftet virussykdommen for tre uker siden, og at han siden har vært i karantene.

  DEAR FRIENDS OF MINE after giving some thought to this, I have decided to share with you that I tested positive with...

  Publisert av Duran Duran  Søndag 5. april 2020
 • Bond-skuespiller død

  Den britiske skuespilleren Honor Blackman er død, 94 år gammel. Hun er blant annet kjent for rollen som Pussy Galore i James Bond-filmen «Goldfinger». Blackman døde mandag av naturlige årsaker i sitt hjem i Sussex, opplyser familien. (NTB)

  Sean Connery og Honor Blackman
  Foto: AP/Scanpix