NRK Meny
Normal

– Snakk om å ta seg vann over hodet!

– Når det er ekstra fellesnumre eller mye koreografi så holder jeg på å bli helt ko-ko, forteller Trine Rein om hektiske Stjernekamp-dager.

Trine Rein synger country

– Jeg våkner ofte med en låt i hodet, og tenker «Hjelp! Husker jeg teksten?», og så viser det seg å være en låt fra mange uker tilbake, forteller Trine.

Foto: Julia Naglestad / NRK

For de aller fleste er Stjernekamp et program man bruker halvannen time på i uken. Trine Rein bruker derimot hvert ledige øyeblikk hun har. Se artistenes sangvalg nederst i artikkelen.

– Siden man ikke vet når man ryker ut, tenkte jeg at jeg jo godt kunne planlegge andre ting også i disse ti ukene, så da planla jeg likegodt noen egne konserter på onsdager og torsdager, men da skal jeg jo egentlig øve inn de nye låtene, eller vi øver koreografi. Snakk om å ta seg vann over hodet!

Se hvordan artistene øvde til heavy metal:

En helt uvanlig uke

Mandager og tirsdager møter Trine og de andre artistene ukens sjangercoach og de gir intervjuene seerne får se mellom opptredene.

– Vi skal snakke om lørdagen som var og så om sjangeren vi skal inn i. Ja, og så skal vi prøve kostymer! minner Trine seg selv på.

Jeg bruker så mye tid jeg kan tillate meg til å lufte mitt eget hode og da passer det godt å ta med valpene ut også.

Trine Rein

Fredag er det lydprøver, og så kommer lørdagen hvor artistene bruker dagen på Fornebu i Oslo.

Trine Rein og hunden Joy

Trine kaster ikke bort et sekund og synger gjerne høyt når hun er ute og lufter hundene.

Foto: Privat

– Vi kommer midt på dagen og da begynner vi med en kameraprøve, så er det rett i sminken, og deretter er det generalprøve. Plutselig er direktesendingen i gang, og så vipps! er det over.

Trine og samboeren Lars Monsen har laget et eget opplegg for hundene de eier i travle perioder.

– Det er ikke jeg som har hovedansvaret, men jeg går tur og passer på valpene våre. Jeg bruker så mye tid jeg kan tillate meg til å lufte mitt eget hode og da passer det godt å ta med valpene ut også.

Himmel og helvete

Denne lørdagen skal artistene gjennom to sjangere: gospel og heavy metal.

Trine Rein i Stjernekamp

– Det er et heftig kjør å være med i stjernekamp i tillegg til å drive med andre ting, sier Trine Rein.

Foto: NRK

– Gospel-musikk har en egen kraft, glede og innlevelse som setter meg ut hver gang. Jeg anser det som en ære å få synge «Amazing grace» i kveld, sier Trine.

Hun forteller at hun alltid har likt heavy rock og energien i sjangeren, men at hun gjerne ville synge noe som var mer humoristisk enn mørkt og dystert i ukens andre sjanger, heavy metal. Derfor har hun valgt «Stargazer» av Rainbow.

– Teksten i sangen er så psykedelisk at man kan tolke den som man vil. Jeg mente det handlet om Babels tårn fra Bibelen, men nå er jeg så heldig å jobbe med Tony Carey som spilte keyboards i Rainbow. Da jeg spurte ham sa han at han trodde kanskje teksten handlet om slaveri, så her er det vel bare å tolke i vei!

Dette skal artistene synge:

Se Stjernekamp på NRK klokken 19:55.