Trine Rein

Trine Rein var gjest 29. november 2010.

trine Rein
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

TRINE REINS CV

Trine Rein ble født i San Francisco 7. november 1970 som datter av lærer og bedriftsleder Robert Schoolcraft og hans kone Marit Rein som har jobbet i oljeindustrien. Hun vokste opp på Nesodden utenfor Oslo og gikk på Berger barneskole, Alværn ungdomsskole og Nesodden videregående skole. Etter første året der, reiste hun tilbake til USA, gikk senior year ved Antioch High School utenfor San Francisco og fikk diploma som honor student i 1988. Tilbake i Norge fullførte hun de to siste årene på Nesodden videregående og dro i 1990 inn til Oslo for å ta Examen Philosoficum ved universitetet der. Det klarte hun med glans og med laud som karakter. Hun begynte så vidt på statsvitenskapsstudiet, men fikk kyssesyken og måtte slutte.

Danseband og WIP

I 1988 hadde hun begynt å turnere med dansebandet Saturn samtidig som hun laget jingler og reklamesnutter for radio. I den forbindelse fikk hun kontakt med bandet WIP (World in Peace) og fikk jobben som vikar-vokalist der. Da bandets debutalbum fikk suksess med en hit i 1991, bestemte Trine seg for å begynne med sang på heltid og ga opp universitetsstudiene.

TV-opptreden ga platekontrakt

Hun opptrådte på NRK TV i påska 1991 sammen med WIP, og Steinar Fjeld sørget for å gi henne platekontrakt med EMI. To år tok det før debutalbumet ”Finders, keepers” kom ut i november 1993. Det solgte i over 90.000 eksemplarer og ga henne Spellemannprisen som årets nykommer det året. Også i Japan solgte debutalbumet hennes godt med om lag 400.000 eksemplarer. I 1996 kom oppfølgeren ”Beneath my skin” og to år etter det ”To find the truth”.

Sang på nytt i MGP

I 2004 kom samleplata ”The very best of Trine Rein”, og i 2006 deltok hun i den norske finalen i Melodi Grand Prix med ”Here for the show”. På grunn av tekniske problemer i semifinalen i Alta, fikk hun synge sangen om igjen og gikk rett til finalen. Der ledet hun lenge, men ble slått av Christien Gulbrandsen og ”Alvedansen”. Året etter deltok hun på nytt og gikk igjen til finalen etter semifinalen i Stokke. Denne gangen vant Guri Schanke. I 2008 ga hun ut albumet ”Time for peace” sammen med KOR-90. I 2009 vant hun et bilcrossløp på TV2 Zebra sammen med Jan Erik Larssen – ”Zebra Grand prix”. I år kom hennes fjerde solo-album ut – ”Seeds of joy”.

Trine bor i indre Østfold sammen med den sju år eldre villmarksfareren Lars Monsen.

Kulturstrøm

 • R. Kelly-kausjon på 1 million dollar

  Den amerikanske R&B-artisten R. Kelly meldte seg for politiet i Chicago fredag kveld. Han er tiltalt for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep mot fire ofre i alderen 13 til 17 år. Nå er kausjonen satt til 1 million dollar, melder AFP.

  Singer Robert Kelly, known as R. Kelly, appears in a booking photo provided by the Chicago Police Department in Chicago
  Foto: Handout / Reuters
 • Ung jazz ut til folket

  Trondheimstrioen «I LIKE TO SLEEP» ble kåret til Årets unge jazzmusikere i 2018. Bandet har potensial til å bli stilskapende innen norsk jazz, mente juryen. Premien er en turné til ti jazzklubber Norge rundt, til Nasjonal Jazzscene i Oslo og Bodø Jazz Open. Du kan lese mer om bandet og hvilke steder som får besøk på Norsk jazzforum.

  I LIKE TO SLEEP
  Foto: Juliane Schütz / Norsk Jazzforum