Hopp til innhold

Hun er årets kvinnelige medieleder

Trine Eilertsen, sjefredaktør i Bergens Tidende, er «årets kvinnelige medieleder». – Hun er en tydelig og inkluderende leder, sier juryen om prisvinneren.

Trine Eilertsen

Trine Eilertsen, sjefredaktør i Bergens Tidende, er årets kvinnelige medieleder.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Det er Medienettverket (Forum for kvinner i ledelse) som står bak kåringa. Prisen ble delt ut under Medienettverkets høstmøte i Oslo i ettermiddag.

– Vi er fortsatt få kvinner i denne bransjen som har lederstillinger. Jeg håper dette kan fungere som en motivasjon for talentene som er der ute, sier Trine Eilertsen til NRK.

Merittert journalist

Eilertsen har vært sjefredaktør i Bergens Tidende siden 2008. Før hun tiltro som sjefredaktør var hun politisk redaktør i samme avis.

Hør Trine Eilertsens reaksjon fra Kulturnytt:

– Tydelig og inkluderende

Juryen uttaler at prisvinneren er en «tydelig og inkluderende leder som stiller krav til organisasjonen og til enkeltmedarbeidere».

Den legger i sin begrunnelse til at under Eilertsens ledelse har Bergens Tidende «blitt mer bevisst på journalistiske prioriteringer».

Gode resultater

Bergens Tidende har under Eilertsens ledelse snudd et nedadgående opplagstall. Tredje kvartal i fjor leverte avisa en driftsmarging på rundt 12 prosent.

– Vi har hatt en rufsete seilas gjennom finanskrisa, men klart å levere gode resultater. Vi har også jobba mye med å synliggjøre avisa og det vi står for, sier prisvinneren.

Som politisk redaktør gjorde hun seg raskt bemerket som en markant og uredd stemme, og må sies å være den eneste politiske redaktøren utenfor Oslo som har klart å bryte Akersgatas dominans og 'fripass' til debattprogrammer på TV og i radio.

Juryen om Trine Eilertsen

Rekordmange forslag

Kampen om tittelen sto mellom Eilertsen, NRK-direktør Grethe G. Johnsen og administrerende direktør Bente Klemetsdal i SBS Radio.

– Alle de tre nominerte har tunge lederoppgaver i media og har markert seg som tydelige og sterke på sitt område, sa juryleder Synnøve Skeie Fosse før utdelinga.

Blant tidligere vinnere av den gjeve prisen er er Kristin Skogen Lund, Ellen Arnstad, Kjersti Løken Stavrum og Hilde Haugsgjerd. Prisen ble i dag delt ut for tolvte gang.

Det skal ha vært rekordmange forslag til kandidater foran årets utdeling.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bergens Tidende

Mediehuset Bergens Tidende, hvor Trine Eilertsen styrer skuta.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Hva synes du om valget av Trine Eilertsen som «årets kvinnelige medieleder»?

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober