NRK Meny
Normal

Triks med vann og postkort

Vannet i Jørgens glass holdt på postkortet i seks sekunder - før det havnet i hodet på Solveig.

Jørgen og Solveig
Foto: NRK

Dette trikset kan du også prøve: Be en voksen sette seg på en stol. Still deg bak ryggen med et glass med vann. Plasser et postkort på toppen av glasset. Snu glasset forsiktig opp-ned. Hvis du har gjort det riktig så har postkortet klistret seg til åpningen på glasset og hindret vannet i å komme ut.

Men, det holder ikke lenge. Da Jørgen prøvde dette over hodet til Solveig, holdt det bare i seks sekunder. Hvor lenge klarer du det?

Se video: Triks med vann og postkort

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.