Hopp til innhold

Trente med lyskjegler hjemme: – Jeg var ekstremt godt forberedt

Andreas Ygre Wiig (36) overlot ingenting til tilfeldighetene før han dro til Portugal for å være med i Mesternes Mester. Likevel måtte han gi tapt for Isabel Blanco i natt-testen.

Andreas Ygre Wiig

Andreas Ygre Wiig var svært godt forberedt til deltakelsen i mestertevlingen, men røk ut tidligere enn de fleste hadde ventet.

Foto: Oddvin Aune / NRK

Mange av deltakerne i Mesternes Mester har ansett den råsterke, tidligere snøbrettkjøreren Andreas Ygre Wiig som den største favoritten til å vinne hele konkurransen.

Likevel måtte han pakke kofferten og reise hjem etter å ha tapt duellen mot natt-test-ekspert Isabel Blanco (38), som har vunnet alle tre duellene hun har deltatt i.

For å holde oppe kvinneandelen i konkurransen valgte Blanco ut Ygre Wiig til en reaksjonsduell med lyskjegler, som hun gikk seirende ut av.

Dermed er tre av de fire gjenværende deltakerne i Mesternes Mester kvinner – noe som aldri har skjedd før.

Her taper Andreas Ygre Wiig nattesten i Mesternes Mester

VIDEO: Her gjør Isabel Blanco og Andreas Ygre Wiig opp seg imellom i en forrykende natt-test.

Verdensmester som personlig trener

Men at Andreas Ygre Wiig skulle ryke ut i reaksjonstest med kjegler skyldes ikke mangel på forberedelser.

– Jeg kjøpte inn lysstaver fra Clas Ohlson for å øve på natt-test før jeg dro til Portugal. Jeg økte også treningsmengden betraktelig og hadde hjelp av en personlig trener, som var fire ganger verdensmester i Taekwondo, forteller Ygre Wiig til NRK.

– Han kjørte meg sinnssykt hardt. Jeg var derfor veldig forberedt på harde øvelser, for de treningene jeg hadde med ham var sånn at jeg nesten gruet meg til dem. Og han hadde sett på tidligere sesonger og visste hva slags øvelser som kom. Så jeg følte meg veldig godt forberedt, sier han.

Andreas Ygre Wiig

– Det var ekstremt kjipt å ryke ut på denne måten. Jeg er veldig skuffet, sier Andreas Ygre Wiig, som bare var to poeng fra å være immun for å bli plukket ut til nattduell.

Foto: Rubicon

– Ekstremt kjipt

Andreas Ygre Wiig var nedslått etter å ha kommet på en femteplass i konkurransen.

– Det var ekstremt kjipt å ryke ut på denne måten. Jeg er veldig skuffet. Det var kjipt å bli valgt ut i natt-test, særlig siden jeg var bare to poeng fra å være immun. Jeg følte at jeg leverte bra.

– Burde du ha valgt en annen øvelse enn reaksjon?

– Jeg tror ikke jeg ville gjort noe annerledes. Jeg føler at reaksjon er litt mindre tilfeldig, men at i armbrøst kan man være ekstremt heldig selv om man ikke er god til å skyte. Reaksjon var litt mer kontrollerbart. Derfor valgte jeg det. Jeg kan ikke forklare noe annet enn at det gikk fort. Det var veldig jevnt og dramatisk, sier han.

Isabel Blanco sier at hun tror at hun overrasket mange med å vinne denne duellen.

– Jeg var underdog, og jeg tror ikke at noen som ser på hadde trodd at dette skulle skje. Andreas er jo fantastisk dyktig til alt. Han er en maskin, sier hun.

Isabel Blanco og Andreas Ygre Wiig

Alle gode ting er tre for håndballspiller Isabel Blanco, som for tredje gang gikk seirende ut av en natt-test.

Foto: Rubicon

Favoritt

Andreas Ygre Wiig innser at han nok var blant de klareste favorittene.

– Ja, jeg var nok det. Jeg hadde klare forutsetninger for å nå helt til topps. Når jeg har sett på tidligere sesonger så tror jeg at semifinale- og finaleøvelsene hadde passet meg godt.

Han innrømmer at han var langt nede etter tapet.

– Folk blir nok mer forbanna enn de viser på TV. Men man må jo bare tenke på hva man gjorde selv. De fleste er skuffet over å komme i den situasjonen. Og samtidig er det jo et TV-program, ikke en konkurranse. Men det føles urettferdig å bli valgt ut i natt-test etter å ha gjort ei god uke, sier han.

– Fikk du noen tips på forhånd fra snøbrettkollega Helene Olafsen, som imponerte i fjor?

– Jeg kjenner henne godt, men har ikke snakket med henne om dette på forhånd. Jeg følte at jeg hadde fått til veldig gode forberedelser.

Hundekjører Lena Boysen Hillestad (48) måtte gi tapt for overmakten etter en voldsom nattduell i Mesternes Mester. Se den dramatiske nattesten.

VIDEO: Bordet knakk i den voldsomme duellen om lyskjeglene mellom Isabel Blanco og Lena Boysen Hillestad.

Steffen Iversen trakk seg fra Mesternes Mester

VIDEO: Her trekker Steffen Iversen seg fra Mesternes Mester.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter