Hopp til innhold

Trefoldig Warren Zevon!

Endelig blir også Warren Zevon skikkelig og tilfredstillende presentert på CD - nærmere bestemt på TRE CD'er!

Warren Zevon
Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP

Et vaskeekte Kinderegg for Warrren Zevon-fans er det når både  "Excitable Boy", "Stand In The Fire" og "The Envoy" (alle Warner Music) nå foreligger i remastret og utvidet form - og for et gledelig gjenhør det er med denne hederskaren!

Excitable boy - Warren Zevon
Foto: fra Wikipedia

"Excitable Boy" (1978) (HHHHH) var mitt første møte med denne fenomenale artisten og låtskriveren og sanger som "Roland The Headless Thompson Gunner" (en av få sanger som har Norway med i refrenget), "Werewolves Of London" og tittelsporet ble gjengangere i russetiden.

Dette er Warren Zevon i klassisk vestkystpop modus uten å bli klissete eller banal. Anbefales som introduksjon til Warren Zevons diskografi!

Stand in the fire - Warren Zevon
Foto: fra Wikipedia

To år senere kom liveplaten "Stand In The Fire" (HHHH) som, utrolig nok, til nå har vært umulig å få tak i på CD. Her fyrer Zevon på alle sylindre og bandet hans gjør også sitt til at denne souveniren fra den legendariske klubben Roxy i Los Angeles er smått eh… legendarisk.

Tunge versjoner av "Lawyers, Guns And Money" og "I'll Sleep When I'm Dead"(!) samt fire bonuspor (ikke én gymsokk!) gjør denne til en av få live-plater verdt å ha i samlingen. Carl Hiaasen skriver forøvrig liner notes.

The Envoy - Warren Zevon

I 1982 kom nok en innertier, nemlig "The Envoy" (HHHHH). Igjen viser Warren Zevon seg som en låtskriver av rang og hans kommentar i tittelsporet er dessverre like aktuell i dag som for 25 år siden. For de av dere som leste bak på platecoverene på den tiden vil musikernavn som: Rick Marotta, Leland Sklar, Jeff Porcaro og Danny Kortchmar sikkert bringe tilbake minner og når herrer som Don Henley, Lindsay Buckingham og Graham Nash også bidrar, skjønner man at Warren Zevon var "artistenes artist".

På "The Envoy" finnes også de vakre "Let Nothing Come Between You" og den nakne "Jesus Mentioned".

Warren Zevon døde alt, alt for tidlig men klisjeen om at musikken lever videre holder i hvert fall i denne sammenhengen.

Har du ikke hørt Zevon før, så misunner jeg deg å sette på "Excitable Boy" for første gang. Det er litt som å bli forelsket.

Finn Bjelke (fan)

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.