NRK Meny
Normal

Tre nye til Norwegian Wood

Norwegian Wood har fått på plass tre nye navn – fra Sør-Afrika og Hallingdal.

Onkel Tuka kommer med sin geriljagospel til Norwegian Wood.

Onkel Tuka kommer med sin geriljagospel til Norwegian Wood.

Foto: K&U / K&U

Alt om Norwegian Wood!

Blondie Chaplin

Blondie Chaplin tar med seg «gode venner» til Norwegian Wood lørdag 13. juni. Her er Chaplin, som er Rolling Stones faste backingvokalist og gitarist, fotografert på Herr Nilsen i fjor.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX
Stein Torleif Bjella

Stein Torleif Bjella (bildet) tar med seg sin plateprodusent Kjartan Kristiansen når han dukker opp i Frognerbadet søndag 14. juni.

Foto: K&U / K&U

Artistene som er klare til lørdagen, er den sørafrikanske multiinstrumentalisten Blondie Chaplin, fast backingvokalist og tidvis gitarist for Rolling Stones, og som tidligere har spilt med både The Band og Beach Boys.

«Gode venner»

Han tar med seg «gode venner» på scenen – men hvilke er ennå uvisst, melder festivalgeneral Jørgen Roll.

Blondie Chaplin & Friends fyller dermed ut lørdagen, som ellers byr på Bigbang, The Pretenders, Todd Rundgren og Marte Heggelund.

Søndag er det klart for to sterke norske kort: Stein Torleif Bjella fra Øvre Ål i Hallingdal solodebuterte i februar med albumet «Heidersmann», som han selv karakteriserte som visepsykiatri. Han tar med seg sin produsent Kjartan Kristiansen på scenen i Frognerbadet.

bluegrass-gospel

Haldenbandet Onkel Tuka slapp tidligere i år sin tredje skive, «Hotell Hellman», og har skapt seg sin egen nisje med bluegrass-gospel og jordnær americana.

Ellers om søndagen blir Duffy, Keane og CC Cowboys å høre.