Lars Barmen anbefaler lett kost før julefristelsene tar til. (Foto: Ida Kjøstelsen)
Torsken er super på denne tiden av året, mener vår kokk Lars Barmen. Han foreslår at vi spiser mye fisk den kommende måneden. Dermed spiser vi oss også litt "ned" før jul slik at vi er klare for å gyve løs på fetere julemat om en knapp måned.
Her er tips på torskemiddag:
*Skrell mandelpoteter og skjær de opp i skiver, bland inn litt smeltet smør og legg det utover i en langpanne,
200 grader i ti minutter til 15 minutter.
Krydre med salt og pepper.
*Få tak i to halefileèr av torsk. Legg begge i ovnen, tilsett salt og pepper og la de bake der i ca 8 minutter i 200 grader. Fjern deretter skinnet når torsken er ferdig og ute av ovnen.
*Lun opp små terninger med bacon, bland disse med tomatterninger og finkuttet gressløp. Hell dette over torsken.
Kan serveres med grønn salat (gjerne spinat). Om man vil kan man også bruke restene av den kokte/bakte torsken. Legg da torskekjøttet i en bolle, bland inn sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Hell deretter dette over salaten som en dressing.