Dette trenger du:
800g torskefilet
1 kg poteter
5 dl melk
1, 5 dl fløte
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
2 ss hakkede urter (persille og dill)
40g smør
100g revet ost
Litt revet muskat
Salt og pepper
Server gjerne torsk og potetgratengen med smør med hakkede egg og persille ved siden av. (Foto: Nrk)
Slik gjør du:
Skrell poteter og skjær de opp i skiver. Smelt cirka 15g smør i en kasserolle og tilsett hakket sjalottløk og hakket hvitløk. Fres det i smøret i cirka to minutter uten at det blir brunt. Tilsett melk, fløte, salt, pepper og revet muskat. La dette koke opp og tilsett så poteter skåret i skiver. La koke på svak varme i 25 minutter. Skjær torskefilet i biter, krydre med salt og pepper og stek de forsiktig i litt smør i en stekepanne.
Cille og Kristin. (Foto: Nrk)
Sett ovnen på 210 grader. Smør litt smør i bunnen av en gratengform. Dekk bunnen av gratengformen med poteter, legg så torskefilet bitene oppå og strø over hakkede urter, så resten av potetene. Strø over revet ost og noen biter med smør. Stek i ovn på 210 grader i 15 minutter. Server gjerne smør med hakkede egg og persille ved siden av.
Eggesmør:
100g smør
1 stk hardkokt egg
2- 3 ss hakket persille eller gressløk
Smelt smøret. Bland i hakket, hardkokt egg og finhakket persille.
Tips: bytt gjerne ut torsken med annen fisk
:-) Kristin