Hopp til innhold

Svømmer vekk fra den selvbiografiske bølgen

Tore Renberg er en av de seks forfatterne som kan vinne årets P2-lytternes romanpris, med sin roman «Vi ses i morgen». Bli med og diskutere boken!

Tore Renberg

Med den grublande horrorfilmjunkien Jani i sjefsrullestolen og turbosiddisen Rudi som lausmunna kanon, blir «Vi ses i morgen» eit nytt høgdepunkt i forfattarskapen til Tore Renberg, mente vår anmelder.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

«Vi ses i morgen» er en handlingsmettet roman, mener fagjuryen om denne romanen. Selv sier Tore Renberg at hans siste roman er fiksjon med stor F.

– Jeg fornemmer selv en nesten desperat energi fra min side om å få lov til å fortelle om noe annet enn mitt eget liv. Fri og bevare meg, jeg ville nesten kaste opp av det til slutt.

Diskutér boken med andre lesere på NRKbok på Facebook eller Twitter - eller bruk kommentarfeltet nederst!

Opptur

Alenefaren Pål har rotet det til for seg. Det som begynte med forsiktig pengespill på nettet, har tatt overhånd, og nå sitter han med bunnløs gjeld. Pål tar kontakt med en kriminell gjeng han husker fra oppveksten, og gjennom tre handlingsmettede Stavanger-dager får vi hele livshistorier rullet opp. Alle de ulike skikkelsene i romanen står frem med en egen personlighet og med et håp om at det nok skal ordne seg til det bedre. Det gjør det ikke. Likevel er «Vi ses i morgen» en roman som gir en følelse av opptur og optimisme.

Da han var ung, likte han mørket. Høsten, kveldene, nettene. Nå liker han det ikke lenger, men han trenger det. Pål kjenner seg skrinn. Skrinn i hodet og skrinn i kroppen. Han har tatt av mange kilo de siste månedene. Så flott, har folk sagt, du kler det, går du på Elixia? Nei, jeg går på en smell.

Tore Renberg / Vi ses i morgen

Les første kapittel i «Vi ses i morgen»

Les anmeldelsen!

Les intervjuet med Tore Renberg om den nominerte romanen

 : Opplesning romanprisen 4 Tore Renberg

Tipp vinnerboka i P2-lytternes romanpris 2013! | Bokbloggen

Kulturstrøm