NRK Meny
Normal

Trykker spesialbilag med toppløsbilder av Kate

Et italiensk magasin trosser varsler om søksmål og bretter i dag ut toppløsbilder av Kate Middleton i et 26-siders spesialnummer.

Video Direkte: Bryllupet mellom prins William og Kate Middleton

Forrige uke trykket et fransk magasin toppløsbilder av hertuginnen av Cambridge. I helga gjorde det irske Daily Star det samme, og i dag et italiensk magasin. Ekteparet saksøker.

Foto: Nyhetsspiller

Chi

Det italienske magasinet Chi.

Foto: Faksimile
Kate Middelton

Hertuginnen av Cambridge, te Middleton.

Foto: Daniel Munoz / Ap
Kate og William

Kate og William.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
Catherine, hertuginnen av Cambridge

Kate, hertuginnen av Cambridge.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters
Catherine, hertuginnen av Cambridge

Catherine, hertuginnen av Cambridge.

Foto: POOL / Reuters

Prins William og Kate tar i dag ut søksmål mot det franske magasinet «Closer» som forrige uke trykket 11 bilder av en toppløs hertuginne. Dette ser ikke ut til å plage det italienske Chi nevneverdig. I dag publiserer de et 26 siders spesialbilag med mange av de 200 toppløse bildene de har av hertuginnen.

Irene trykket bildene

I helgen trykket også den irske avisen Irish Daily Star bildene av den toppløse prinsessen på ferie hos venner i et fransk slott.

Dette gjør nabolandet rasende, og fremtiden usikker for den irske tabloiden.

– De har tråkket langt over streken, sier redaktør Gareth Morgan i den britiske avisen Daily Star om sin irske søsteravis. Han jobber for mediemogulen Richard Desmond som eier flere britiske blader og aviser, en stor tv-kanal og halve Irish Daily Star.

Vil selge seg ut av avisen

Ingen på britisk side skal ha kjent til planene om å trykke toppløsbildene i Irland. Desmond sier nå at han vil selge seg ut av avisen, om han ikke greier å legge den ned. Redaktøren i Dublin, Michael O'Kane forstår ikke at folk reagerer på det han mener er svært gode bilder.

– Jeg er lamslått over at Kate Middleton , som er den mest fotograferte, og kanskje den mest berømte kvinne i verden, tror at hun kan sole seg toppløs utendørs, uten at verden legger merke til det, sier redaktøren av Irish Daily Star til The Guardian.

Eve Pollard har vært redaktør i tabloidavisene Sunday Mirror og Sunday Express. Hun sier irske lover er noe svakere på beskyttelse av privatlivet enn britisk lov, men avisen kan likevel få bot.

– De vil tjene langt mer penger på salg i dag, enn bot vil koste dem. Det er ren grådighet, akkurat som Slottet sier, sier Pollard.

ta avstand

Kameraene gikk varme rundt Prins William og Kate på jungelsafari på Borneo i helgen. Men der var fotografene invitert. Eve Pollard tror avisene til Richard Desmond ta avstand fra episoden i Irland for å kunne bli invitert med på fremtidige reiser med de kongelige.

Aviseieren Richard Desmond startet sitt medieimperium med pornoblader. Nå lover redaktøren hans i britiske Daily Star en ny holdning også når det gjelder superstjerner som Lady Gaga og Rihanna.

– Ja, hertuginnen av Cambridge er også et menneske som burde ha rett til et privatliv som alle andre, sier Desmond.

Berlusconi eier begge avisene

I dag leverer kongehusets advokater søksmålet mot franske Closer. Målet er å stanse spredningen av bildene som ble tatt på en kilometers avstand, mens William og Kate badet og solte seg på besøk hos en slektning i Provence.

I dag kommer også det italienske magasinet Chi med et 26-siders spesialnummer med bilder av de to på bassengkanten. Det kan komme søksmål også mot dette magasinet. I så fall er den britiske kongefamilien i full klinsj med Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi som eier begge magasinene.

Og mens rådgiverne jobber febrilsk på bakrommet, gjør Prins William og hertuginnen sitt beste for ikke å la bildene påvirke den offisielle rundreisen de er på i Sørøst-Asia.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller