NRK Meny
Normal

Trykker spesialbilag med toppløsbilder av Kate

Et italiensk magasin trosser varsler om søksmål og bretter i dag ut toppløsbilder av Kate Middleton i et 26-siders spesialnummer.

Video Direkte: Bryllupet mellom prins William og Kate Middleton

Forrige uke trykket et fransk magasin toppløsbilder av hertuginnen av Cambridge. I helga gjorde det irske Daily Star det samme, og i dag et italiensk magasin. Ekteparet saksøker.

Foto: Nyhetsspiller

Chi

Det italienske magasinet Chi.

Foto: Faksimile
Kate Middelton

Hertuginnen av Cambridge, te Middleton.

Foto: Daniel Munoz / Ap
Kate og William

Kate og William.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
Catherine, hertuginnen av Cambridge

Kate, hertuginnen av Cambridge.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters
Catherine, hertuginnen av Cambridge

Catherine, hertuginnen av Cambridge.

Foto: POOL / Reuters

Prins William og Kate tar i dag ut søksmål mot det franske magasinet «Closer» som forrige uke trykket 11 bilder av en toppløs hertuginne. Dette ser ikke ut til å plage det italienske Chi nevneverdig. I dag publiserer de et 26 siders spesialbilag med mange av de 200 toppløse bildene de har av hertuginnen.

Irene trykket bildene

I helgen trykket også den irske avisen Irish Daily Star bildene av den toppløse prinsessen på ferie hos venner i et fransk slott.

Dette gjør nabolandet rasende, og fremtiden usikker for den irske tabloiden.

– De har tråkket langt over streken, sier redaktør Gareth Morgan i den britiske avisen Daily Star om sin irske søsteravis. Han jobber for mediemogulen Richard Desmond som eier flere britiske blader og aviser, en stor tv-kanal og halve Irish Daily Star.

Vil selge seg ut av avisen

Ingen på britisk side skal ha kjent til planene om å trykke toppløsbildene i Irland. Desmond sier nå at han vil selge seg ut av avisen, om han ikke greier å legge den ned. Redaktøren i Dublin, Michael O'Kane forstår ikke at folk reagerer på det han mener er svært gode bilder.

– Jeg er lamslått over at Kate Middleton , som er den mest fotograferte, og kanskje den mest berømte kvinne i verden, tror at hun kan sole seg toppløs utendørs, uten at verden legger merke til det, sier redaktøren av Irish Daily Star til The Guardian.

Eve Pollard har vært redaktør i tabloidavisene Sunday Mirror og Sunday Express. Hun sier irske lover er noe svakere på beskyttelse av privatlivet enn britisk lov, men avisen kan likevel få bot.

– De vil tjene langt mer penger på salg i dag, enn bot vil koste dem. Det er ren grådighet, akkurat som Slottet sier, sier Pollard.

ta avstand

Kameraene gikk varme rundt Prins William og Kate på jungelsafari på Borneo i helgen. Men der var fotografene invitert. Eve Pollard tror avisene til Richard Desmond ta avstand fra episoden i Irland for å kunne bli invitert med på fremtidige reiser med de kongelige.

Aviseieren Richard Desmond startet sitt medieimperium med pornoblader. Nå lover redaktøren hans i britiske Daily Star en ny holdning også når det gjelder superstjerner som Lady Gaga og Rihanna.

– Ja, hertuginnen av Cambridge er også et menneske som burde ha rett til et privatliv som alle andre, sier Desmond.

Berlusconi eier begge avisene

I dag leverer kongehusets advokater søksmålet mot franske Closer. Målet er å stanse spredningen av bildene som ble tatt på en kilometers avstand, mens William og Kate badet og solte seg på besøk hos en slektning i Provence.

I dag kommer også det italienske magasinet Chi med et 26-siders spesialnummer med bilder av de to på bassengkanten. Det kan komme søksmål også mot dette magasinet. I så fall er den britiske kongefamilien i full klinsj med Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi som eier begge magasinene.

Og mens rådgiverne jobber febrilsk på bakrommet, gjør Prins William og hertuginnen sitt beste for ikke å la bildene påvirke den offisielle rundreisen de er på i Sørøst-Asia.