NRK Meny
Normal

Toppløs intellektuell

Damen har tilbrakt en hel uke i Nicaragua hvor hun vaksinerte barn mot hepatitt A. Men hun har også vist puppene sine på film. Alt for kunsten...

Anne Hathaway
Foto: Evan Agostini / AP

Anne Hathaway er en lekker brunette og sammenlignes i Hollywoodkretser som en miks av Judy Garland og Harpo Marx. Hun er oppkalt etter William Shakespeares kone Anne Boylen.

Kastet klærne

Anne fremkaller både tårer og latter. Vennene kaller henne en intellektuell, av typen light, utstyrt med sosial samvittighet. Hun fikk sitt store gjennombrudd som prinsesse av kongeriket Genovia i ”Prinsesse på prøve”. Filmene gjorde henne til tenåringsidol.

Som kongelig tenårings prinsesse ble hun tilbedt og beundret av millioner av fjortiser. Det ble anstrengende i lengden. Anne tok en skarp sving i karrieren, og besluttet at den raskeste veien til voksne roller var å kaste klærne.

Hun spilte toppløst i ”Havoc” og i ”Brokeback Moutain”. Det store påkledde, for ikke å si moteriktige, gjennombruddet kom med ”The Devil wears Prada."

Tiaraen lagt på hylla

Anne Hathaway er vokst opp i en middelklassefamilie i Brooklyn, og hun gikk på snobbeskolen Vassar.

Hun ville bli skuespiller allerede som 3-åring. Senere opptråtte hun i reklamefilmer, og var søt tenåring i flere kortlevde tv-serier.

Nå har hun hengt opp tiaraen for godt, og forteller pressen at hun ble skuespiller for å skremme seg selv: for å tvinge seg selv ut av egen komfort sone.

Sammen med en skurk

Ann er blitt 28 år og var lenge forlovet med den italienske finansmannen Raffaello Follieri. Han er kompis med Paven og Bill Clinton, hvilket er helt passende for en eventyrprinsesse. Uheldigvis var signor Raffaello bare juks og fanteri, og ble avslørt som en svindler av storformat.

Anne forsvarte sin prins med nebb og klør, men ga ham på båten da han ble arrestert av FBI i sommer. Som kjent gjør kjærlighet blind... Inntil et visst punkt.

Anne Hathaway filmportrett

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters