Toppledere i Discovery slutter

Harald Strømme sier opp jobben som administrerende direktør i TVNorge og Discovery. Også Sindre Østgård takker for seg. Begge begrunner oppsigelsene med uenighet med eierne.

Harald Strømme

SLUTTER: TVNorge-sjef Harald Strømme slutter i Discovery. Det gjør også Sindre Østgård.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Discovery er godt posisjonert for fremtiden, men eierne og jeg har ulikt syn på hvilke skritt som nå er nødvendige for å oppnå suksess. Derfor velger jeg å forlate selskapet, skriver Harald Strømme i en pressemelding.

Inntil i dag har han vært administrerende direktør i TVNorge og Discovery Networks i Norge og Sverige.

Strømme har vært i selskapet i åtte år. Han kom til sjefsjobben i TVNorge i 2009, fra en stilling som administrerende direktør i Try Reklamebyrå.

– Jeg har stor respekt for Discovery og menneskene her. Etter åtte år ved roret, kan det uansett være forfriskende å skifte fokus, skriver Strømme.

– Dramatisk

Knut Kristian Hauger, ansvarlig redaktør i Kampanje

DRAMATISK: Knut Kristian Hauger i Kampanje mener situasjonen er dramatisk.

Foto: Eivor Eriksen

– Det er TV-bransjens Don Draper som slutter nå, sier Knut Kristian Hauger, ansvarlig redaktør for Kampanje, til NRK.

– Det er dramatisk når toppsjefen og den nye digitaldirektøren går samtidig. Så det har åpenbart vært en fundamental uenighet mellom TVNorge-toppene og Discovery-ledelsen, sier Hauger.

Ifølge Redaktøren har Strømme vært en suksessrik leder, og han tror mange av de ansatte er rystet etter dagens nyhet.

– Strømme har løftet kanalen voldsomt, både når det gjelder innhold, seertall og penger. Det har vært innhold som engasjerer og kan samle nasjonen, som OL og humorlaget han har samlet. Dette slår nok ned som en bombe i TV-miljøet, sier Hauger.

Østgård slutter også

Sindre Østgård

TAKKER FOR SEG: Sindre Østgård slutter i Discovery på grunn av uenighet med eierne.

TVNorge-sjefen er ikke den eneste som forlater selskapet. Det gjør også Sindre Østgård. Siden august i fjor har han hatt rollen som Norden-direktør for digitale tjenester og utvikling.

Da Østgård ble ansatt sa Strømme til Kampanje at Discovery har «musklene og investeringsviljen til å følge opp Sindres visjoner.» Østgård har tidligere også ledet digital utvikling i NRK.

I samme pressemelding som Strømme, skriver også Østgård at han er uenig med Discoverys eiere.

– Discovery har musklene som skal til for å lykkes med transformasjonen denne bransjen står overfor, men eierne og jeg har ulike syn på hva de nødvendige stegene bør være. Derfor velger jeg å forlate selskapet, sier Sindre Østgård.

Både Strømme og Østgård går av med umiddelbar virkning.

– Trist at Strømme slutter

Ifølge Michael Lang, leder for Discovery Norden, har Strømme gjort en fremragende jobb for selskapet.

Som Østgård er også Lang ny i jobben. Han fikk det overordnede ansvaret for Discovery i Norden i november 2016, skriver Kampanje.

Torsdag skriver Lang i en pressemelding at det er trist at Strømme slutter.

– Samtidig respekterer vi avgjørelsen. Harald har sammen med resten av organisasjonen tatt TVNorge og Discovery fra å være en liten aktør i det norske TV-markedet, til nå å være blant de største, tydeligste og mest offensive, skriver Lang.

Kulturstrøm

 • «Notre-Dame» mest populære søk

  «Notre-Dame», «Vy» og «Hva er en sjaman» er blant dei mest populære norske Google-søka i år. Det viser statistikk frå Google. Oversikta baserer seg på kva søkeord som har auka mest frå 2018.

 • Cosby fekk avslått ankesak

  Bill Cosby nådde ikkje fram i forsøket på å få gjort om dommen han sonar for seksuelle overgrep. Ankedomstolen i Pennsylvania avviste tysdag alle dei åtte ankepunkta hans. Ein talsmann for Cosby seier dei vurderer å anke til USAs høgsterett.

 • Blogger Annijor bytter forlag

  Blogger og forfatter Anniken Jørgensen, kjent som Annijor, gir ut sin neste bok på Gyldendal Forlag. Jørgensens bokdebut «En natt til» kom ut i 2018 på forlaget Panta i et totalt opplag på over 40 000. En person som var navngitt i boka begjærte først at forlaget skulle trekke boka tilbake, men partene kom til enighet før rettssak. Den nye boka blir en dannelsesroman om en 23-åring som sliter med angst, ifølge forlaget.

  Anniken Jørgensen
  Foto: Kaja Marie Andreassen / NRK