NRK Meny
Normal

Toppledere i Discovery slutter

Harald Strømme sier opp jobben som administrerende direktør i TVNorge og Discovery. Også Sindre Østgård takker for seg. Begge begrunner oppsigelsene med uenighet med eierne.

Harald Strømme

SLUTTER: TVNorge-sjef Harald Strømme slutter i Discovery. Det gjør også Sindre Østgård.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Discovery er godt posisjonert for fremtiden, men eierne og jeg har ulikt syn på hvilke skritt som nå er nødvendige for å oppnå suksess. Derfor velger jeg å forlate selskapet, skriver Harald Strømme i en pressemelding.

Inntil i dag har han vært administrerende direktør i TVNorge og Discovery Networks i Norge og Sverige.

Strømme har vært i selskapet i åtte år. Han kom til sjefsjobben i TVNorge i 2009, fra en stilling som administrerende direktør i Try Reklamebyrå.

– Jeg har stor respekt for Discovery og menneskene her. Etter åtte år ved roret, kan det uansett være forfriskende å skifte fokus, skriver Strømme.

– Dramatisk

Knut Kristian Hauger, ansvarlig redaktør i Kampanje

DRAMATISK: Knut Kristian Hauger i Kampanje mener situasjonen er dramatisk.

Foto: Eivor Eriksen

– Det er TV-bransjens Don Draper som slutter nå, sier Knut Kristian Hauger, ansvarlig redaktør for Kampanje, til NRK.

– Det er dramatisk når toppsjefen og den nye digitaldirektøren går samtidig. Så det har åpenbart vært en fundamental uenighet mellom TVNorge-toppene og Discovery-ledelsen, sier Hauger.

Ifølge Redaktøren har Strømme vært en suksessrik leder, og han tror mange av de ansatte er rystet etter dagens nyhet.

– Strømme har løftet kanalen voldsomt, både når det gjelder innhold, seertall og penger. Det har vært innhold som engasjerer og kan samle nasjonen, som OL og humorlaget han har samlet. Dette slår nok ned som en bombe i TV-miljøet, sier Hauger.

Østgård slutter også

Sindre Østgård

TAKKER FOR SEG: Sindre Østgård slutter i Discovery på grunn av uenighet med eierne.

TVNorge-sjefen er ikke den eneste som forlater selskapet. Det gjør også Sindre Østgård. Siden august i fjor har han hatt rollen som Norden-direktør for digitale tjenester og utvikling.

Da Østgård ble ansatt sa Strømme til Kampanje at Discovery har «musklene og investeringsviljen til å følge opp Sindres visjoner.» Østgård har tidligere også ledet digital utvikling i NRK.

I samme pressemelding som Strømme, skriver også Østgård at han er uenig med Discoverys eiere.

– Discovery har musklene som skal til for å lykkes med transformasjonen denne bransjen står overfor, men eierne og jeg har ulike syn på hva de nødvendige stegene bør være. Derfor velger jeg å forlate selskapet, sier Sindre Østgård.

Både Strømme og Østgård går av med umiddelbar virkning.

– Trist at Strømme slutter

Ifølge Michael Lang, leder for Discovery Norden, har Strømme gjort en fremragende jobb for selskapet.

Som Østgård er også Lang ny i jobben. Han fikk det overordnede ansvaret for Discovery i Norden i november 2016, skriver Kampanje.

Torsdag skriver Lang i en pressemelding at det er trist at Strømme slutter.

– Samtidig respekterer vi avgjørelsen. Harald har sammen med resten av organisasjonen tatt TVNorge og Discovery fra å være en liten aktør i det norske TV-markedet, til nå å være blant de største, tydeligste og mest offensive, skriver Lang.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3