«Top Gear»-Jeremy gjør som «Norsk Attraksjon»-Linda

Hvorfor la bilturen bli kjedeligere enn nødvendig. La en kjent stemme fortelle deg veien. Linda Eide har gjort det, og nå er Top Gears Jeremy Clarkson siste mann ut i en lang rekke kjendiser som guider deg langs landeveien.

Jeremy Clarkson

«Hold kjeft», sier Jeremy Clarkson vanligvis til bilens GPS-utstyr. Nå blir han selv å finne som GPS-stemme.

Foto: EDMOND TERAKOPIAN / AFP

Darth Vader har gjort det, Homer Simpson og Ozzy Osbourne likeså. Til og med NRKs egen Linda Eide har lånt ut stemmen sin til navigasjonsutstyr for biler - GPS.

Den siste man kanskje skulle tro ville gjøre det samme, ettersom han ofte har uttrykt sterk irritasjon over dette moderne instrumentet, er Jeremy Clarkson fra TV-programmmet Top Gear.

I klippet nedenfor kan du høre glosene Clarkson kaster i GPS-ens retning under en kjøretur:

Clarkson er imidlertid ikke verre enn at han stiller stemmen sin til disposisjon når BBC nå har inngått en avtale med navigasjonsprodusenten Tom Tom, skriver Daily Telegraph.

– Jeg bruker en streng tone, som «Jeg sa venstre, venstre, jeg sa venstre!» Det er ikke en følsom stemme jeg bruker, uttaler Clarkson om applikasjonen som blir lansert neste måned.

«The Stig» er også med

Top Gear

Velg mellom «The Stig» og Jeremy Clarkson i «Top Gear»s navigasjonspakke.

Foto: BBC

I motsetning til de versjonene Clarkson irriterer seg over, som i videoen ovenfor, inneholder «Top Gear»-versjonen også en stille-modus. Her er den imidlertid oppkalt etter «Top Gear»s egen «The Stig» - programmets stille og mystiske testkjører.

Tom Tom har så langt ikke lagt ut noen eksempler på instruksjoner fra Clarkson, men her har du noen eksempler fra vår egen Linda Eide, samt en fra den mørke siden.

Kulturstrøm

  • Trump saksøker New York Times

    President Donald Trump saksøker New York Times for med overlegg å ha publisert det han mener er falske anklager mot ham i mars i fjor, melder Reuters. Avisen skrev om påståtte forbindelser mellom presidentens valgkampteam og russiske myndigheter.

  • Fullførte sin avdøde venns film

    Sturla Brandth Grøvlen tok over den dokumentariske kunstfilmen «Last and First Men». Filmen vises i sideprogrammet Berlinale Special, under Filmfestivalen i Berlin. – For meg er det en veldig emosjonell opplevelse, sier han til Filmpolitiet.

    Sturla Brandth Grøvlen
    Foto: Jon Olav Nesvold / Jon Olav Nesvold