Normal

«Top Gear»-Jeremy gjør som «Norsk Attraksjon»-Linda

Hvorfor la bilturen bli kjedeligere enn nødvendig. La en kjent stemme fortelle deg veien. Linda Eide har gjort det, og nå er Top Gears Jeremy Clarkson siste mann ut i en lang rekke kjendiser som guider deg langs landeveien.

Jeremy Clarkson

«Hold kjeft», sier Jeremy Clarkson vanligvis til bilens GPS-utstyr. Nå blir han selv å finne som GPS-stemme.

Foto: EDMOND TERAKOPIAN / AFP

Darth Vader har gjort det, Homer Simpson og Ozzy Osbourne likeså. Til og med NRKs egen Linda Eide har lånt ut stemmen sin til navigasjonsutstyr for biler - GPS.

Den siste man kanskje skulle tro ville gjøre det samme, ettersom han ofte har uttrykt sterk irritasjon over dette moderne instrumentet, er Jeremy Clarkson fra TV-programmmet Top Gear.

I klippet nedenfor kan du høre glosene Clarkson kaster i GPS-ens retning under en kjøretur:

Clarkson er imidlertid ikke verre enn at han stiller stemmen sin til disposisjon når BBC nå har inngått en avtale med navigasjonsprodusenten Tom Tom, skriver Daily Telegraph.

– Jeg bruker en streng tone, som «Jeg sa venstre, venstre, jeg sa venstre!» Det er ikke en følsom stemme jeg bruker, uttaler Clarkson om applikasjonen som blir lansert neste måned.

«The Stig» er også med

Top Gear

Velg mellom «The Stig» og Jeremy Clarkson i «Top Gear»s navigasjonspakke.

Foto: BBC

I motsetning til de versjonene Clarkson irriterer seg over, som i videoen ovenfor, inneholder «Top Gear»-versjonen også en stille-modus. Her er den imidlertid oppkalt etter «Top Gear»s egen «The Stig» - programmets stille og mystiske testkjører.

Tom Tom har så langt ikke lagt ut noen eksempler på instruksjoner fra Clarkson, men her har du noen eksempler fra vår egen Linda Eide, samt en fra den mørke siden.

Kulturstrøm

 • Wolf Alice vant gjev britisk pris

  Det britiske indiebandet var nærmest stumme etter seieren, der de danket ut navn som Noel Gallagher, Arctic Monkeys og Lily Allen, skriver BBC. Ifølge juryen vant bandet Mercury-prisen for sitt eklektiske, forheksende andrealbum «Visions of a Life», som i det norske bransjenettstedet Gaffa ble beskrevet som en modigere og mer ambisiøs utgivelse enn debutplaten. (NTB)

  Wolf Alice
  Foto: Handout / NTB Tema
 • Cher hardt ut mot ABBA-Benny

  Til uken slipper Cher et album med sine versjoner av ABBA-klassikerne, og benytter anledningen til å kritisere Benny Andersson som komponerte bandets låter sammen med Björn Ulvaeus. – Benny tok jentene og brukte dem som instrumenter. Han laget en plass for dem i låtene, og de passet inn på den lille plassen. Men han ga dem ikke rom for å synge som de kanskje hadde villet, lyder det videre fra Cher. Etter å ha medvirket i «Mamma Mia – Here We Go Again»-filmen, sa Cher til The New York Times hun aldri var noen stor ABBA-fan på 70-tallet. (NTB)

  Mamma Mia! Here We Go Again
  Foto: Jonathan Prime / NTB Tema