Hopp til innhold

Fansen misfornøyd med amerikanske Top Gear

Mener at the Stig manglet mystikken, og at programlederne var for dårlige.

Top Gear

Rutledge Wood er en av tre programledere for den amerikanske versjonen av Top Gear.

Foto: RUSTY JARRETT / AFP

Den amerikanske versjonen, som hadde premiere søndag kveld, hadde alle de komponentene som hører til i en Top Gear-sending.

Blant annet stilte de med en identisk «the Stig» og tre programledere med bakgrunn i biler, fart og komedie. Seerne ser likevel ut til å mene at det lille ekstra mangler.

I stedet for de den britiske kjernen, som består av Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May, stiller den amerikanske versjonen med stuntsjåføren Tanner Foust, Speed Channels reporter Rutledge Wood, og komiker og skuespiller Adam Ferrara.

– De suger

Og nettopp programlederne får karakteren stryk blant deler av fansen, som ytret seg på nettstedet Twitter etter sending.

– Top Gear USA er en tabbe. Det er for regissert, programlederne har ingen kjemi, det mangler flyt og er ikke morsomt, skriver en tilhenger.

Top Gear

Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May styrer originalen.

Foto: BBC/Justin Leighton / NRK

En annen twitrer at det er bortkastet tid å se på Top Gear USA.

– Det suger sammenlignet med Top Gear UK.

Andre var skuffet over at The Stig manglet mystikken.

– Han burde ha hatt et annet navn. Dessuten er programlederne elendige.

Produsent John Hesling mener likevel at han har tatt gode avgjørelser, og er fornøyd med resultatet.

– Jeg brukte et år eller to på å finne de perfekte til å fylle rollene, sier han, ifølge britiske dailymail.

Flere forsøk

History Channel er ikke den første kanalen som har prøvd å gjenskape Top Gear i USA. I 2005 lagde Discovery en pilot, mens NBC gjorde det samme i 2008.

Ingen av pilotene ble sendt som serie.

Den britiske versjonen av serien har er allerede en stor hit blant amerikanerne. I 2005 ble programmet belønnet med en Emmy.

Britene turnerer for tiden med et show rundt om i Europa. Vår reporter mente showet var blodharry, høylydt og absurd, etter å ha sett det i britiske Birmingham.

I mars kommer de til Norge.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.