Hopp til innhold

Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel»-etterfølger klar

Tommy Wirkola gjorde sin Hollywood-debut med filmen «Hansel and Gretel: Witch Hunters» i 2013, men trakk seg fra å regissere oppfølgeren. Nå er det klart hvem som skal ta over.

Tommy Wirkola 2014

ETTERFØLGER KLAR: Tommy Wirkola debuterte i Hollywood i 2013 med filmen «Hansel and Gretel: Witch Hunters». Nå er det klart at Bruna Aveillan skal ta over for altaværingen i oppfølgeren.

Foto: Marte Lindi/NRK

«Hansel and Gretel: Witch Hunters» var den første Hollywoodfilmen til Tommy Wirkola. Der stod han for både manus og regi. Filmen ble en stor suksess og tjente inn rundt 1,8 milliarder kroner på verdensbasis.

I september i fjor ble det derimot klart at altaværingen ikke ønsket å lage oppfølgeren.

– Jeg gjorde Død Snø 1, så Hansel & Gretel 1, og så Død Snø 2, så nå vil jeg gjøre noe annet enn å bare lage oppfølgere, sa Wirkola til filmnettstedet Fangoria den gang.

Nå skriver Deadline at franske Bruno Aveillan kommer til å få sin spillefilmdebut med «Hansel and Gretel: Witch Hunters 2».

Aveillan er en fransk prisvinnende reklameregissør som har lagd reklamefilmer for kjente merkevarer som Cartier, Louis Vuitton, Swarovski, Audi, Nike, Coca-Cola og Samsung.

Ferdig manus

Wirkola ferdigstilte manuset til oppfølgeren i fjor, men det er ikke klart om hans bidrag vil bli værende, eller om skuespillerne Jeremy Renner og Gemma Arterton vil gjenta rollene sine som heksejegere.

HANSEL & GRETEL WITCH HUNTERS

KJENTE NAVN: Jeremy Renner og Gemma Arterton spilte rollene som Hansel og Gretel i den første filmen. Her snakker Wirkola med de to skuespillerne under innspillingen.

Foto: Photography by: David Appleby

Aveillan har ikke regissert spillefilmer tidligere, så det er knyttet spenning rundt Paramounts regissørvalg.

Film- og tv-nettstedet Screenrant skriver på sine sider at den første filmen funket så bra som den gjorde på grunn av Wirkolas egne stil.

Det legges likevel vekt på Aveillans kontroll over det visuelle på film og hans kjennskap til spesialeffekter.

Du kan se flere av reklamefilmene til Aveillan på hans egne Vimeokonto. (ekstern lenke)

Tjente godt

«Hansel and Gretel: Witch Hunters» gjorde det spesielt sterkt utenfor USA og tjente inn til sammen rundt 226 millioner dollar, som tilsvarer omtrent 1,8 milliarder kroner. En firedobling av filmens budsjett.

Wirkola brukte også flere norske skuespillere i den første filmen, blant annet Ingrid Bolsø Berdal og Bjørn Sundquist.

Tommy Wirkola er aktuell med sin nye film «What Happened to Monday?», som trolig får premiere i 2016.

Se Aveillans reklamefilm for Swarovski under.

Kulturstrøm

  • «NCIS»-skuespiller David McCallum er død

    Skuespiller David McCallum, best kjent fra TV-seriene «NCIS» og «The Man From U.N.C.L.E.», er død. Han ble 90 år gammel.

    McCallum døde i New York mandag av naturlige årsaker. Han hadde familien ved sin side, skriver CBS i en uttalelse.

    – David var en begavet skuespiller og forfatter, og var verdsatt av mange verden rundt. Han levde et utrolig liv, og ettermælet hans vil leve for alltid gjennom familien og de utallige timene med film og TV som aldri blir borte, heter det i uttalelsen. (NTB)