Tom Remlov blir operadirektør

Tom Remlov blir ny administrerende direktør i Den Norske Opera. Han går inn i den nye stillingen 1. januar 2009. 

Tom Remlov
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Remlov fyller alle de krav styret har hatt til Operaens fremtidige toppsjef, heter det i en pressemelding fra Den Norske Opera.

Han vil tiltre stillingen 1. januar 2009. I perioden fram til tiltredelse vil han arbeide som rådgiver for styret med lederfullmakter knyttet til fremtidig planlegging.

Giske fornøyd

– Jeg er svært tilfreds med valget av ny direktør for Den Norske Opera og Ballet, sier kulturminister Trond Giske. Han viser til at Remlov har lang erfaring fra norsk kulturliv og solid ledererfaring.

Kultur- og kirkeminister Trond Giske
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Remlov har vært direktør for Norsk Film siden 1996 og har produsert en rekke norske og skandinaviske filmproduksjoner de siste ti årene. Fra 1986 til 1996 var han teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen.

Omlegging

Ansettelsen er et ledd i en omlegging av operaens ledelsesstruktur, der Remlov som administrerende direktør vil råde over en operasjef, en ballettsjef og en musikksjef, opplyser informasjonssjef Gisle Stenersen i Den Norske Opera.

– Remlov vil i samarbeid med styret ha ansvar for nyansettelsene når den tid kommer. Foreløpig har vi både operasjef og ballettsjef på kontrakt, sier Stenersen til NTB.

Bjørn Simensen innehar i dag stillingen som operasjef, mens Espen Giljane er ballettsjef.

- Kjenner norsk kulturliv ut og inn

Styret begrunner valget slik: "Han har dyptgående forståelse for hele spekteret av virksomheter som inngår i et stort opera- og balletthus. Han har lang erfaring i å lede større kulturinstitusjoner og har gjennom sitt lederskap vist særlig evne til å trekke opp helhetlige visjoner for virksomheten, gjennomføre organisatorisk utvikling, og skape rammer for målrettet samarbeid. Han kjenner norsk kulturliv ut og inn, og han har lang erfaring i å lede viktige områder som økonomi- og personalforvaltning. Tom Remlov er tydelig, kommuniserer godt, og er internasjonalt orientert", heter det i pressemeldingen. 

 

 

NRK/NTB

 

 

 

Kulturstrøm