Hopp til innhold

«Alle husmødres drøm» til Skavlan

 

Tom Jones

Slik ser han ut nå om dagen. Tom Jones er blitt 70 år gammel, men har gitt ut enda et nytt album, den 39. i rekken av studioalbum.

Foto: Marco Grob

Fredagskvelden på NRK1 blir et gjensyn med en av verdens største stjerner. Den walisiske superstjernen Tom Jones, av enkelte kalt «The Voice», er kommet for å snakke om sitt nyeste album, sitt forhold til kona og selvfølgelig for å synge.

– Tom Jones er en av de store artistene i verden, en som har vært høyt opp i mange tiår. Da er det veldig stas å ha ham på besøk, sier redaksjonsleder Leif-Åge Reme til NRK.no.

LES OGSÅ: TV-aksjonen tuktet ikke «Nytt på nytt»
LES OGSÅ: Legendenes barn møttes i rørende sang med Hank von Helvete

– Usedvanlig hyggelig

Det er ikke første gang Jones er gjest i programmet. I 2002 var han gjest i «Først og sist», også det med Fredrik Skavlan.

– Jeg husker ham som en usedvanlig hyggelig fyr. Han var en av dem som står igjen etter opptaket og skravlet. Det er ikke alltid så store stjerner gjør det, sier Reme.

LES OGSÅ: Musikalsk Skavlan
LES OGSÅ: Rockelegende til Skavlan

Jones får selskap av den australske humormusikkduoen Axis of Awesome, den svenske skuespilleren Josephine Bornebusch, TV-serieskaper Felix Herngren og mediemogul Amelia Adamo.

Én norsk gjest

Fra Norge kommer ambulansesjåføren Kjetil Klungland. Han er sønn av politimannen Arne Sigve Klungland, som ble skutt og drept under Nokas-ranet i 2004.

Dere har fått kritikk for at dere ikke har så mange norske gjester med denne sesongen?

– Denne gangen har vi med én norsk gjest, men til gjengjeld med en veldig sterk historie. Vi prøver å tenke sak, ikke nasjonalitet, og vi prøver å finne historier som alle kan engasjere seg i, uavhengig av hvilket land vedkommende som forteller kommer fra, sier Reme.

LES OGSÅ: - Jeg har ren samvittighet
LES OGSÅ: Karl Ove Knausgård til Skavlan

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.