Hopp til innhold

Tok over stafettpinnen etter David Letterman

Jeb Bush og George Clooney kom på besøk da en opplagt Stephen Colbert i natt debuterte på CBS.

Stephen Colbert

Stephen Colbert er kjent som komiker, og har tatt over etter David Letterman. Arkivbilde.

Foto: Frederick M. Brown / Afp

Actor George Clooney arrives for his appearance on "The Late Show with Stephen Colbert" at the Ed Sullivan Theater in Manhattan, New York

Skuespiller George Clooney. Her på vei inn til 'The Late Show with Stephen Colbert' som spilles inn på Manhatten i New York.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters
US-CELEBRITIES-ATTEND-THE-FIRST-TAPING-OF-"THE-LATE-SHOW-WITH-ST

Presidentkandidat Jeb Bush på vei inn til showet.

Foto: Michael loccisano / Afp

Jeg var en narsissistisk konservativ kommentator, men nå er jeg bare narsissist, sa Stephen Colbert da Jeb Bush spurte hvorfor han har så mange bilder av seg selv i studio.

Den republikanske presidentkandidaten var gjest i første program i det spektakulært nyoppussede Ed Sullivan-teateret i New York.

Kanskje skulle Colbert gjerne ha hatt mer underholdende Donald Trump i stolen i sitt første program, men alle regner med at han dukker opp etter hvert.

For det store senkveld-showet på amerikansk TV kan velge og vrake i gjester. Bare denne uka kommer visepresident Joe Biden og toppsjefen for UBER Travis Kalanick. Allerede i natt dukket George Clooney opp.

Vil lokke yngre seere tilbake til tv-skjermen

Å hoppe etter David Letterman er ikke lett, men CBS satser på et generasjonsskifte med Colbert.

En hel generasjon amerikanere har vokst opp med ham og Jon Stewart på tv-kanalen Comedy Central. Nå som Stewart har abdisert, er nok håpet at disse vil finne veien til CBS i timen rundt midnatt.

Amerikanske 20-30-åringer ser stadig mindre på tv, og det bekymrer tv-selskapene.

Colbert skal også kjempe mot "de to Jimmy-ene" Kimmel og Fallon på NBC og ABC som også bedriver senkveld-tv.

THE-LATE-SHOW

CBS håper å lokke et yngre publikum til å ta plass foran tv-skjermene når Stephen Colbert nå har tatt over for David Letterman.

Foto: Michael loccisano / Afp

Mange tilhengere

I måneder har mange Steven Colberts fans ventet på denne dagen.

– Jeg elsker den brutale ærligheten og at en lærer noe av ham. Uansett hvem som er gjest så er det interessant, sier Melissa til Reuters. Hun sikret seg plass på premieren i natt.

Stephen Colbert er kjent som komiker, men skal nå være seg selv, og ikke karakteren Stephen Colbert. Den virkelige Colbert hadde imidlertid ikke lagt bort sarkasmen i natt.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober