Hopp til innhold

Tok imot prisen på vegne av Matilda

Den avdøde skuespilleren Heath Ledger vant prisen for beste mannlige birolle under Oscar-utdelingen søndag. Hans mor, far og søster tok imot statuetten på vegne av hans datter Matilda.

Heath Ledgers mor, Sally Bell (t.v) hans far, Kim Ledger og søster Kate Ledger tok imot prisen.

Heath Ledgers mor, Sally Bell (t.v) hans far, Kim Ledger og søster Kate Ledger tok imot prisen.

Foto: Amy Sancetta / AP

- Vi vil takke Akademiet og alle her for å anerkjenne vår sønns fantastiske arbeid, sa hans far Kim Ledger i en svært følelsesladet takketale.

Les også: Penn beste skuespiller

Les også: Winslet beste skuespiller

Les også: Her er alle vinnerne

Ledger vant prisen for sin innsats i rollen som Jokeren i Batman-filmen «The Dark Knight» på dagen 13 måneder etter at han døde etter en overdose sovepiller.

En svært beveget familien slet sammen med resten av salen å holde tårene tilbake da de takket alle som hadde betydd noe for sønnen og broren sin karriere.

- Heath, vi snakket faktisk sammen om hvordan det kom til å være her på denne spesielle dagen. Vi skulle virkelig ønske du var her, men vi tar stolt imot denne prisen på vegne av din vakre datter Matilda, sa hans søster Kate Ledger til øredøvende applaus fra en fullsatt sal.

Video nsps_upload_2009_2_23_6_14_44_181.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Ga Heaths Oscar til datteren

Familien vil ta var på Oscar-statuetten til hans tre år gamle datter, Matilda, fyller 18.

Det er andre gang i Oscar-historien at en person vinner en pris etter sin død. Første gang var da Peter Finch fikk prisen for beste mannlige hovedrolle for å spilt Howard Beale i filmen «Network» fra 1976.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.