NRK Meny
Normal

Tok imot prisen på vegne av Matilda

Den avdøde skuespilleren Heath Ledger vant prisen for beste mannlige birolle under Oscar-utdelingen søndag. Hans mor, far og søster tok imot statuetten på vegne av hans datter Matilda.

Heath Ledgers mor, Sally Bell (t.v) hans far, Kim Ledger og søster Kate Ledger tok imot prisen.

Heath Ledgers mor, Sally Bell (t.v) hans far, Kim Ledger og søster Kate Ledger tok imot prisen.

Foto: Amy Sancetta / AP

- Vi vil takke Akademiet og alle her for å anerkjenne vår sønns fantastiske arbeid, sa hans far Kim Ledger i en svært følelsesladet takketale.

Les også: Penn beste skuespiller

Les også: Winslet beste skuespiller

Les også: Her er alle vinnerne

Ledger vant prisen for sin innsats i rollen som Jokeren i Batman-filmen «The Dark Knight» på dagen 13 måneder etter at han døde etter en overdose sovepiller.

En svært beveget familien slet sammen med resten av salen å holde tårene tilbake da de takket alle som hadde betydd noe for sønnen og broren sin karriere.

- Heath, vi snakket faktisk sammen om hvordan det kom til å være her på denne spesielle dagen. Vi skulle virkelig ønske du var her, men vi tar stolt imot denne prisen på vegne av din vakre datter Matilda, sa hans søster Kate Ledger til øredøvende applaus fra en fullsatt sal.

Video nsps_upload_2009_2_23_6_14_44_181.jpg

Video: Ga Heaths Oscar til datteren

Familien vil ta var på Oscar-statuetten til hans tre år gamle datter, Matilda, fyller 18.

Det er andre gang i Oscar-historien at en person vinner en pris etter sin død. Første gang var da Peter Finch fikk prisen for beste mannlige hovedrolle for å spilt Howard Beale i filmen «Network» fra 1976.