- Pappa tok dyden på restaurant-Norge

Da fransk-algirske Ben Joseph åpnet La P'tite Cuisine i Oslo i 1963 utfordret han trauste, norske ganer. - Her gikk det i snegler, froskelår og flamberte pannekaker, forteller datteren Kari Jaquesson, som vokste opp i restauranten.

Kari Jaquesson
Foto: Arne Raanaas / NRK


Ben Joseph var restauratøren som tok imot gjestene med franske kyss på hvert kinn og stråhatt på snei. Han tolket strenge skjenkeregler på sin egen latinske måte og serverte whiskey i kaffen, selv på søndager.

Kari Jaquesson på gamle tomter

I dag er det en ny restaurant der faren til Kari Jaquesson drev La Petite Cuisine.

Foto: Arne Raanaas / NRK

Datteren Kari jobbet etterhvert med både oppvask og servering i restauranten. - Det var et morsomt sted å vokse opp. Masse liv og moro.

Kari er forlengst etablert som trimguru og spiser nok mer grønnsaker enn flamberte pannekaker til daglig. Faren døde for 8 år siden.

Men minnene fra oppveksten lever sterkt i henne.

Å ha en eksentrisk og kjent far var stort sett gøy. - Vi var en annerledes familie. Jeg sang høyt på gata og ble oppfordret til å gå i røde sko. Jeg fikk aldri beskjed om å dempe meg.

- Ikke følg etter de andre, Kari, sa pappa alltid. La heller de andre følge etter deg.

Se Migrapolis onsdag kl 22.30

Kulturstrøm

 • Highasakite-konflikt avgjort

  Konflikten om hvem som har rettighetene til band-navnet har pågått i to og et halvt år. Nå har Klagenemda for industrielle rettigheter gitt bandets frontfigur, Ingrid Helene Håvik, medhold i at Highasakite-navnet tilhører henne, skriver VG.

  Highasakite
  Foto: Promo, Lasse Fløde
 • Levde i skjul

  Rapperen Kamelen holdt konserter mens han var på rømmen fra politiet, forteller Marcus Mosele til musikkprogrammet P3X. Som fri mann ønsker rapperen å være et forbilde for unge.

  Slottsfjellfestivalen 2018
  Foto: Tom Øverlie