- Vi presser ikke prisene

Hovefestivalens bookingsjef Toffen Gunnufsen avviser at han er med på å presse opp prisene på artister til sommerens festivaler.

Toffen Gunnufsen
Foto: Håkon Mosvold Larsen

Jørgen Skauge blir Toffens etterfølger
Foto: Lars Helge Rasch / NRK

Les også: - En usunn pengespiral

Les også: - Festivalstøtten må endres

I forrige uke skrev Fedrelandsvennen at Quartfestivalen hevder Hovefestivalen dobler deres bud på enkelte artister. I dag avviser Toffen Gunnufsen disse påstandene.

- Samme nivå som i fjor

- De aller fleste budene vi har lagt inn er på samme nivå som i fjor. Men så har vi et par-tre navn vi vil betale rimelig godt for, som vi flyr inn spesielt fra USA enten fordi vi vil ha dem, eller fordi vi ser at de kan ha større verdi når sommeren kommer, sier Toffen Gunnufsen til Dagsavisen.

- Sørlendinger har en tendens til å gå rundt grauten, men her har vi tidlig flagget hva vi kan betale og sendt budene for lenge siden. Nå våkner enkelte andre, men de står fritt til å velge noen helt andre band.

Anthony Kiedis og Red Hot Chili Peppers
Foto: , MICHAL CIZEK

- På Quartfestivalen hadde jeg et bookingbudsjett på 12 millioner kroner i 2006. Vi har 11 millioner kroner på Hove i år, sier han videre.

Red Hot?

Hovefestivalen skal ønske seg Metallica og Red Hot Chili Peppers til sommerens festival. Men Toffen sier at dette er band som kan bli for dyre.

- Festivaler av vår størrelse har problemer med å få tak i band som Red Hot Chili Peppers og Metallica på grunn av kapasiteten og konkurransen fra stadionarrangører. Da øker også verdien på de bandene under, på det vi kan kalle White Stripes-nivået, fordi de fyller et annet marked. Budene på mellomstore og små band har økt over alt.

- Historieløs harselering

I forrige uke sa Hovefestivalens andre sjef, Svein Bjørge at prisen på norske artister har eksplodert det siste året, og at han ønsker at festivalstøtten skal endres . Samtidig kom det fram at Quartfestivalen de to siste årene har fått over 22 millioner i offentlig støtte, den gangen Toffen var bookingsjef der.

Til Dagsavisen sier han at dette er historieløs harselering.

– 10 millioner av dette er helt nye penger de har fått nå, for å møte konkurransen og å bygge ut idrettsplassen. Resten er penger som forsvant, forskotterte inntekter og sponsormidler som vi aldri så noe til, som ikke hadde noe med driften å gjøre. Det er en historieløs uvitenhet i denne harseleringen, mener Toffen Gunnufsen til Dagsavisen. 

Kulturstrøm

 • Bokåret 2019 er opna

  Kulturminister Trine Skei Grande opna «Bokåret 2019» under Nasjonal høgtlesingsdag i Oslo i dag. Året markerer at boka er 500 år, i tillegg til at Noreg er hovudland på den store bokmessa i Frankfurt i oktober. NRK arrangerer mellom anna Noregs største lesesirkel som ein del av den store markeringa.

 • Viste fram seniormote i Paris

  Den japanske motedesignaren Junya Watanabe viste fram klede for eldre menn under Paris Fashion Week i går. Kolleksjonen bestod av ei rekke tweedjakker, stripete kardiganar, rutete tartanar og andre plagg som blir knytt til klassisk herremote. No blir Watanabe hylla av fleire motemagasin. Til dømes Paper og Vogue.

  Seniormote
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP
 • Stordalen kjøper enda eit forlag

  Petter Stordalens forlagsfamilie Strawberry Publishing kjøper seg inn i Bastion forlag, melder Bok365. Bastion er forlaget til Jojo Moyes, forfattaren av «Et helt halvt år», som er den mest selde boka i Noreg dei siste ti åra.

  Jojo Moyes
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix