Hopp til innhold

- Vi presser ikke prisene

Hovefestivalens bookingsjef Toffen Gunnufsen avviser at han er med på å presse opp prisene på artister til sommerens festivaler.

Toffen Gunnufsen
Foto: Håkon Mosvold Larsen

Jørgen Skauge blir Toffens etterfølger
Foto: Lars Helge Rasch / NRK

Les også: - En usunn pengespiral

Les også: - Festivalstøtten må endres

I forrige uke skrev Fedrelandsvennen at Quartfestivalen hevder Hovefestivalen dobler deres bud på enkelte artister. I dag avviser Toffen Gunnufsen disse påstandene.

- Samme nivå som i fjor

- De aller fleste budene vi har lagt inn er på samme nivå som i fjor. Men så har vi et par-tre navn vi vil betale rimelig godt for, som vi flyr inn spesielt fra USA enten fordi vi vil ha dem, eller fordi vi ser at de kan ha større verdi når sommeren kommer, sier Toffen Gunnufsen til Dagsavisen.

- Sørlendinger har en tendens til å gå rundt grauten, men her har vi tidlig flagget hva vi kan betale og sendt budene for lenge siden. Nå våkner enkelte andre, men de står fritt til å velge noen helt andre band.

Anthony Kiedis og Red Hot Chili Peppers
Foto: , MICHAL CIZEK

- På Quartfestivalen hadde jeg et bookingbudsjett på 12 millioner kroner i 2006. Vi har 11 millioner kroner på Hove i år, sier han videre.

Red Hot?

Hovefestivalen skal ønske seg Metallica og Red Hot Chili Peppers til sommerens festival. Men Toffen sier at dette er band som kan bli for dyre.

- Festivaler av vår størrelse har problemer med å få tak i band som Red Hot Chili Peppers og Metallica på grunn av kapasiteten og konkurransen fra stadionarrangører. Da øker også verdien på de bandene under, på det vi kan kalle White Stripes-nivået, fordi de fyller et annet marked. Budene på mellomstore og små band har økt over alt.

- Historieløs harselering

I forrige uke sa Hovefestivalens andre sjef, Svein Bjørge at prisen på norske artister har eksplodert det siste året, og at han ønsker at festivalstøtten skal endres . Samtidig kom det fram at Quartfestivalen de to siste årene har fått over 22 millioner i offentlig støtte, den gangen Toffen var bookingsjef der.

Til Dagsavisen sier han at dette er historieløs harselering.

– 10 millioner av dette er helt nye penger de har fått nå, for å møte konkurransen og å bygge ut idrettsplassen. Resten er penger som forsvant, forskotterte inntekter og sponsormidler som vi aldri så noe til, som ikke hadde noe med driften å gjøre. Det er en historieløs uvitenhet i denne harseleringen, mener Toffen Gunnufsen til Dagsavisen. 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober