Tobias Santelmann-film flopper og får slakt

Nyinnspillingen av filmen «Point Break», med norske Tobias Santelmann i en av rollene får hard medfart av kritikere og kinopublikum.

Tobias Santelmann

NY FILM: Norske Tobias Santelmann spiller i filmen «Point Break», en nyinnspilling av filmen fra 1991 med samme navn.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

«Point Break» er en nyinnspilling av filmen med samme navn som kom i 1991 med Keanu Reeves og Patrick Swayze i hovedrollene.

Mens den originale filmen er en slags kultklassiker, er det lite som tyder på at nyinnspillingen får en lignende status.

I åpningshelgen spilte filmen inn fattige 10 millioner dollar på amerikanske kinoer. Selve filmen hadde et budsjett på rundt 100 millioner dollar, og det skal altså mye til for at filmen går i pluss.

Dårlig omtale

Point Break

SKUESPILLERNE: Skuespillerne Nikolai Kinski (f.v.), Luke Bracey, Teresa Palmer, Edgar Ramirez og Clemens Schick på «Point Break»-premieren. Filmen har gjort det svært dårlig på kino.

Foto: MARIO ANZUONI / NTB Tema
Kampen om tungtvannet. Joachim Rønneberg som spilles av Tobias Santelmann avbildet på Hardangervidda

KRIG: Tobias Santelmann har også spilt i en rekke andre filmer og tv-serier. Her fra «Kampen om Tungtvannet».

Foto: Filmkameratene AS/Robert Holand Dreier

Folk har med andre ord ikke strømmet til kinosalene for å se Ericson Cores andre spillefilm.

Filmanmelderne har heller ikke latt seg imponere. På Rotten Tomatoes, et samlested på nett for filmanmeldelser, har kun én av 27 omtaler så langt er positive.

Sigurd Vik i Filmpolitiet ga filmen terningkast to og kalte den en «sjarmløs versjon av en gammel favoritt».

Av de andre kinoaktuelle filmene har både «Star Wars: The Force Awakens» og «Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa» gjort stor suksess. Både når det kommer til besøkstall og positiv omtale.

Nordmann

Norske Tobias Santelmann fra Lindenes, kjent fra «Kon-Tiki», «Kampen om Tungtvannet» og «Frikjent», har en rolle i filmen. Han spiller en person som kalles Chowder.

Historien i filmen handler om Johnny Utah, spilt av Luke Bracey, som infiltrerer en gjeng ekstremsportutøvere som mistenkes for en rekke forbrytelser.

Heller ikke i Norge gjør filmen det spesielt bra på kino. Bare 7 833 billetter er solgt siden premieren 1. juledag.

Kulturstrøm

  • Ukens beste låter

    Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. NRK P3 er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke. Her er ukas «Best akkurat nå»

    Arctic Monkeys
    Foto: Presse