Toaletter stopper festival

Britene har for få toaletter til å arrangere Glastonbury Festival i 2012.

Toaletter på Glastonbury-festivalen i 2009

På grunn av OL blir det for få toaletter tilgjengelig til å kunne arrangere Glastonbury-festivalen i 2012.

Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

Politi på Glastonbury Festival i 2010

Det er også for få folk av denne typen tilgjengelig til å kunne arrangere festival i 2012.

Foto: Joel Ryan / Ap
Michael Eavis, sjef for Glastonbury Festival

Michael Eavis, sjef for Glastonbury Festival, tar ikke så tungt på avlysningen.

Foto: LEON NEAL / AFP

En av Europas største – om ikke den største – festivaler må avlyses i 2012, fordi de ikke får nok toaletter og for dårlig sikkerhet under arrangementet.

Neste års arrangement er allerede utsolgt, etter at billettene ble revet vekk på få timer tidligere i høst.

Stoppes av OL

Det er de kommende olympiske lekene i London som setter en stopper for festivalen, fordi det enorme arrangementet legger så stort beslag på toaletter og politiressurser sommeren i 2012.

- Vi sjekker forskjellige tilbud for å få de beste prisene, men for sommeren 2012 kan vi bare glemme det, sier festivalsjef Michael Eavis (76) til avisa Daily Telegraph.

- Presser prisene opp

Han mener sommer-OL i 2012 vil bruke så mange portable toalett at leieprisen vil overstige det han kan betale for å gjennomføre en festival.

- Det vil være et enormt behov for toaletter i London, og alle vil presse prisene opp, så jeg kan se for meg at det blir veldig dyrt, sier han videre.

Det lokale politiet i området der Glastonbury-festivalen arrangeres, har også advart om at det vil være lite ressurser tilgjengelig.

Tar det ikke så tungt

- Vi har blitt advart om at mye av politiets ressurser vil være brukt på olympiaden, sier arrangøren som ikke tar så tungt på en avlysning.

- Vi tar uansett «fri» hvert femte eller sjette år, så da vi så på timingen virket ikke dette så dumt.

Kulturstrøm

  • Prestehumoren blir snillere

    Prestehumoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken «Ingen spøk», som handler om preste-humor i norske medier.

    Preste-humoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. 
Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken "Ingen spøk", som handler om preste-humor i norske medier.
  • Får SOME-nekt av føderal dommer

    Donald Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, får ikke lov til å publisere på Instagram, Facebook eller Twitter. Det har en føderal dommer bestemt etter han gikk over grensen for hvor mye han fikk lov å si offentlig om saken sin, skriver Reuters.