Farfalle med blomkål, brokkoli og blåmuggost
Til 4 personer trenger du:
400 g farfalle eller pastarør
150 g blomkål i små buketter
150 g brokkoli i små buketter
100 g valnøtter, grovhakket
2 mellomstore rødløk, finhakket
200 g blåmuggost
1 ss hakket frisk timian
salt og kvernet pepper
olje til steking
Fremgangsmåte:
Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann. Kok blomkål og brokkoli så vidt møre i lettsaltet vann. Fres løken til den er myk og blank i en kasserolle. Tilsett timian og smak til med salt og pepper.
Skjær osten i terninger og bland sammen løk, ost, valnøtter, blomkål og brokkoli.Vend det hele sammen med nykokt og godt avrent pasta. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig og server straks.
Tips
Bruk gjerne fullkornspasta om du ønsker det.
Erstatt valnøtter med ristede pinjekjerner.
Pastaen passer godt til svinekjøtt, kylling og kalkun.
Blomkål og brokkoli kan byttes ut med romanesco.
Penne med chorizo
Til 4 personer trenger du:
400 g penne, eventuelt fullkorn
200 g fersk rå chorizopølse
1 bunt ruccolasalat, renset og vasket
olivenolje
reven parmesan, manchego eller fersk mozzarela revet i biter
Fremgangsmåte:
Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann. Kutt pølsen i små biter. Varm litt olivenolje i en kassrolle eller liten stekepanne. Tilsett pølsebitene og la det syde i ca. 5 minutter.
Bland chorizoen og all oljen fra pannen inn i den nykokte og avrente pastaen sammen med ruccolasalat og ost etter ønske.
Tips
Istedenfor ruccolasalat kan du bruke godt med hakket bladpersille.
Chorizo er en paprikakrydret spansk pølse. Den fås kjøpt både kokt og ukokt, i forskjellige størrelser og med forskjellige krydder.
Manchego er spanias mest berømte faste ost laget av sauemelk.