To Gullnymfer til «Lilyhammer»

Serien vant to priser under internasjonal prisutdeling i Monaco.

Lilyhammer vant Gullnymfer

VINNERE: Pål Kruke Kristiansen, Steven Van Zandt og Anne Kolbjørnsen, alle executive produsenter for «Lilyhammer», tok hjem to Gullnymfer torsdag kveld

For andre år på rad vant «Lilyhammer» Gullnymfen for beste europeiske komedie og beste mannlige skuespiller med Steven van Zandt.

Sesong 3 av den NRK- og Netflix-sendte serien, som er laget av Rubicon TV, vant dermed begge kategoriene den var nominert i.

Gullnymfen er en av Europas viktigste TV-priser og deles ut under den internasjonale TV-festivalen i Monte Carlo i Monaco, som Prins Albert er den høye beskytter for.

Ikke hverdagskost

«Lilyhammer» var nominert i samme klasse som blant annet danske «Bankerot» og svenske «Welcome to Sweden».

– Det er utrolig stas å vinne beste europeiske komedie med eventyret Lilyhammer! Dette viser at vi har truffet noe et internasjonalt publikum liker og snakker om, og det føles virkelig ikke som hverdagskost, sier administrerende direktør i Rubicon TV og executive produsent for Lilyhammer, Pål Kruke Kristiansen.

Anerkjennelse

Steven van Zandt ble også belønnet med egen pris for beste mannlige skuespiller.

– Den verdensomspennende anerkjennelse vårt lille, norske show har fått er virkelig fantastisk. Vi er så stolte av å introdusere enormt talentfulle norske forfattere, skuespillere, regissører og crew til så mange land, sier hovedrolleinnehaver og executive produsent Steven Van Zandt.

Kulturstrøm

 • «Moulin Rouge» tok 10 Tony Awards

  Den amerikanske teaterprisen Tony Awards ble delt ut i New York søndag. «Moulin Rouge: The Musical» ble mestvinnende med 10 priser, og vant også prisen for beste musikal. «Jagged Little Pill», en musikal inspirert av Alanis Morissettes suksessalbum fra 1995, vant også flere priser.

  Vinnere av Tony Awards Bill Damaschke og Carmen Pavlovic
  Foto: Cindy Ord / AFP
 • – Bond blir lakmustest for kinoene

  1. oktober er det premiere på den nye James Bond-filmen «No Time To Die», halvannet år etter planen. Samtidig kan kinoene nå benytte alle setene i kinosalen. Det skaper spenning i kinobransjen.

  – «No Time to Die» vil bli lakmustesten på om vi raskt vil kunne komme tilbake til normalen, eller om det vil ta litt tid, sier Guttorm Petterson i Norsk Film & Kino til NTB.

  James Bond
  Foto: odeon kino