NRK Meny
Normal

To Gullnymfer til «Lilyhammer»

Serien vant to priser under internasjonal prisutdeling i Monaco.

Lilyhammer vant Gullnymfer

VINNERE: Pål Kruke Kristiansen, Steven Van Zandt og Anne Kolbjørnsen, alle executive produsenter for «Lilyhammer», tok hjem to Gullnymfer torsdag kveld

For andre år på rad vant «Lilyhammer» Gullnymfen for beste europeiske komedie og beste mannlige skuespiller med Steven van Zandt.

Sesong 3 av den NRK- og Netflix-sendte serien, som er laget av Rubicon TV, vant dermed begge kategoriene den var nominert i.

Gullnymfen er en av Europas viktigste TV-priser og deles ut under den internasjonale TV-festivalen i Monte Carlo i Monaco, som Prins Albert er den høye beskytter for.

Ikke hverdagskost

«Lilyhammer» var nominert i samme klasse som blant annet danske «Bankerot» og svenske «Welcome to Sweden».

– Det er utrolig stas å vinne beste europeiske komedie med eventyret Lilyhammer! Dette viser at vi har truffet noe et internasjonalt publikum liker og snakker om, og det føles virkelig ikke som hverdagskost, sier administrerende direktør i Rubicon TV og executive produsent for Lilyhammer, Pål Kruke Kristiansen.

Anerkjennelse

Steven van Zandt ble også belønnet med egen pris for beste mannlige skuespiller.

– Den verdensomspennende anerkjennelse vårt lille, norske show har fått er virkelig fantastisk. Vi er så stolte av å introdusere enormt talentfulle norske forfattere, skuespillere, regissører og crew til så mange land, sier hovedrolleinnehaver og executive produsent Steven Van Zandt.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix