To Gullnymfer til «Lilyhammer»

Serien vant to priser under internasjonal prisutdeling i Monaco.

Lilyhammer vant Gullnymfer

VINNERE: Pål Kruke Kristiansen, Steven Van Zandt og Anne Kolbjørnsen, alle executive produsenter for «Lilyhammer», tok hjem to Gullnymfer torsdag kveld

For andre år på rad vant «Lilyhammer» Gullnymfen for beste europeiske komedie og beste mannlige skuespiller med Steven van Zandt.

Sesong 3 av den NRK- og Netflix-sendte serien, som er laget av Rubicon TV, vant dermed begge kategoriene den var nominert i.

Gullnymfen er en av Europas viktigste TV-priser og deles ut under den internasjonale TV-festivalen i Monte Carlo i Monaco, som Prins Albert er den høye beskytter for.

Ikke hverdagskost

«Lilyhammer» var nominert i samme klasse som blant annet danske «Bankerot» og svenske «Welcome to Sweden».

– Det er utrolig stas å vinne beste europeiske komedie med eventyret Lilyhammer! Dette viser at vi har truffet noe et internasjonalt publikum liker og snakker om, og det føles virkelig ikke som hverdagskost, sier administrerende direktør i Rubicon TV og executive produsent for Lilyhammer, Pål Kruke Kristiansen.

Anerkjennelse

Steven van Zandt ble også belønnet med egen pris for beste mannlige skuespiller.

– Den verdensomspennende anerkjennelse vårt lille, norske show har fått er virkelig fantastisk. Vi er så stolte av å introdusere enormt talentfulle norske forfattere, skuespillere, regissører og crew til så mange land, sier hovedrolleinnehaver og executive produsent Steven Van Zandt.

Kulturstrøm

 • Filmkomponist skaper BMW-lyd

  Det tyske bilselskapet BMW lanserer sin nyeste elbil i dag, og denne gangen er en komponist med på laget. Hans Zimmer, som er en av verdens mest kjente filmmusikkomponister har nemlig designet lydbildet inne i bilen. Elbiler er nesten helt lydløse, og mange savner de lydene de er vant til. BMW-eiere får nå valgfri billyd laget av mannen bak musikken til blant annet «Løvenes Konge» og «Pirates of the Carribean».

  BMW
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Mariss Jansons er syk

  Oslo Filharmoniens tidligere sjefdirigent og en av verdens mest ettertraktede dirigenter avlyser alle sommerens planlagte konserter av helseårsaker. Jansons skulle blant annet ledet flere konserter under årets Salzburg Festival og under BBC Proms. Jansons (76) har også tidligere hatt utfordringer med helsa. (slippeddisc)

  Mariss Jansons
  Foto: Sigi Tischler / AP
 • Nytt festivalsamarbeid

  Nordlysfestivalen i Tromsø og samtidskunstfestivalen Ilios i Harstad inngår samarbeid. – En av grunnene er at det har blitt for dyrt å få orkestre og artister nordover til kun en festival, sier leder av Iliosfestivalen, Anders Eriksson.

  Sisu
  Foto: Martin Mortensen / NRK