Hopp til innhold

TNT klar med «Atlantis»

Tungrockveteranene i TNT er aktuelle med nytt album og turné.

TNT

De norske tungrockveteranene TNT er aktuelle med nytt album og turne. Mandag 22. september lanseres albumet «Atlantis» og deretter legger gruppa ut på veien. Fra venstre: Victor Borg, Tony Mills, Diesel Dahl og Ronni Le Tekrø.

Foto: Bonnier Amigo/handout

TNT: Atlantis

TNTs nye album, «Atlantis».

Foto: Albumcover/Bonnier-Amigo

Mandag 22. september lanseres albumet «Atlantis» og deretter legger gruppa ut på veien.

Våren i Spania

Bandet hadde en preproduksjonsperiode i Spania i vår, og har brukt sommeren til å få plata ferdig.

– På vårt nye album har vi fokusert på melodier og klassiske TNT-riff, med vår umiskjennelige groove i bunn. Vi har jobbet i seks lange måneder og vi er glade for at albumet nå endelig er klart, skriver Le Tekrø ubeskjedent i en pressemelding.

Blant kuttene er «Peter Sellers Blues» som Le Tekrø omhandler den avdøde engelske filmlegendens opp- og nedturer.

- Alle har en Peter Sellers i magen, mener gitaristen.

Operaaktig tittelspor

Ronni Le Tekrø skriver videre at tittelsporet er operaaktig, mens «Tango Girl» handler om lidenskap og de erotiske elementene i et forhold og er hans personlige favoritt på plata.

Videre kan han opplyse at det gikk med 12 flasker vin da de spilte inn «Bottle of Wine» og at den 7,5 minutter lange «Me and Dad» er den lengste de noen gang har laget.

I tillegg til de 11 låtene, er det tatt med et bonusspor, en liveversjon av «June» fra fjorårets album «The New Territory».

Opptaket ble gjort under TNTs 25-årsjubileumskonsert med storband.

TNT spiller fire release-konserter her:

  • 26. sept. - Lillestrøm Kultursenter
  • 27. sept. - Husnes
  • 3. okt. - Rockefeller, Oslo
  • 4. okt. - Samfundet, Trondheim

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP