TNT klar med «Atlantis»

Tungrockveteranene i TNT er aktuelle med nytt album og turné.

TNT

De norske tungrockveteranene TNT er aktuelle med nytt album og turne. Mandag 22. september lanseres albumet «Atlantis» og deretter legger gruppa ut på veien. Fra venstre: Victor Borg, Tony Mills, Diesel Dahl og Ronni Le Tekrø.

Foto: Bonnier Amigo/handout

TNT: Atlantis

TNTs nye album, «Atlantis».

Foto: Albumcover/Bonnier-Amigo

Mandag 22. september lanseres albumet «Atlantis» og deretter legger gruppa ut på veien.

Våren i Spania

Bandet hadde en preproduksjonsperiode i Spania i vår, og har brukt sommeren til å få plata ferdig.

– På vårt nye album har vi fokusert på melodier og klassiske TNT-riff, med vår umiskjennelige groove i bunn. Vi har jobbet i seks lange måneder og vi er glade for at albumet nå endelig er klart, skriver Le Tekrø ubeskjedent i en pressemelding.

Blant kuttene er «Peter Sellers Blues» som Le Tekrø omhandler den avdøde engelske filmlegendens opp- og nedturer.

- Alle har en Peter Sellers i magen, mener gitaristen.

Operaaktig tittelspor

Ronni Le Tekrø skriver videre at tittelsporet er operaaktig, mens «Tango Girl» handler om lidenskap og de erotiske elementene i et forhold og er hans personlige favoritt på plata.

Videre kan han opplyse at det gikk med 12 flasker vin da de spilte inn «Bottle of Wine» og at den 7,5 minutter lange «Me and Dad» er den lengste de noen gang har laget.

I tillegg til de 11 låtene, er det tatt med et bonusspor, en liveversjon av «June» fra fjorårets album «The New Territory».

Opptaket ble gjort under TNTs 25-årsjubileumskonsert med storband.

TNT spiller fire release-konserter her:

  • 26. sept. - Lillestrøm Kultursenter
  • 27. sept. - Husnes
  • 3. okt. - Rockefeller, Oslo
  • 4. okt. - Samfundet, Trondheim

Kulturstrøm

  • Færre digitale kulturopplevelser

    Digital kulturbruk er nesten halvert i år, sammenlignet med i fjor. Det viser en undersøkelse fra Opinion som gjennom pandemien har spurt over 20.700 nordmenn om deltagelse på digitale kulturopplevelser, og i hvilke grad man betaler for disse. – Viljen til å betale for digitale kulturopplevelser er stabil i pandemien. Det tyder på at nedgangen i digital kulturbruk heller skyldes mangel på tilbud enn etterspørsel, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

  • Museum inngjekk forlik

    Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø har inngått eit forlik med den tidlegare direktøren Jérémie McGowan. McGowan gjekk til sak mot museet etter at han fekk sparken i fjor, men tapte i retten. Bakgrunnen for forliket er eit felles ynskje om å skape ro rundt museet, opplyser partane i ei pressemelding.