TMZ: Prince ble behandlet for overdose

Nettstedet TMZ melder at Prince ble behandlet for en overdose kun seks dager før han døde torsdag.

Prince

OVERDOSE? Representanter for Prince sier grunnen til at artisten har vært dårlig i det siste, er influensa. TMZ hevder han ble hastet til sykehuset forrige uke etter en overdose.

Foto: F. CARTER SMITH / Ap

Den offisielle forklaringen fra representanter rundt artisten er at han har hatt kraftig influensa. Derfor har han også vært dårlig og har avlyst flere konserter i det siste.

Nå melder TMZ at piloten i hans private fly skal ha foretatt en nødlanding i Illinois sist fredag, bare timer etter at han hadde holdt en konsert i Atlanta. Dette angivelig grunnet en overdose.

– Motgift mot opiatoverdose

Det var TMZ som først meldte at Prince var død. Magasinet er kjent for å ha gode kilder innen underholdningsbransjen i USA. De var også de første til å melde om Michael Jacksons dødsfall i 2009.

US-ENTERTAINMENT-MUSIC-PRINCE
Foto: ROBYN BECK / Afp

Da flyet nødlandet var de visstnok bare 48 minutter hjemmefra. Det er én av grunnene til at Magasinets TMZ spekulerer i at influensa kanskje ikke var grunnen.

Magasinet hevder også å ha flere kilder som sier legene ga Prince motgift mot en opiatoverdose da han var på sykehuset.

Dette er ikke bekreftet fra noen offisielle kilder.

Obduksjon

Midwest Medical Examiners tvitret i natt at de har mottatt Prince sin avdøde kropp og at en obduksjon vil bli foretatt fredag.

Laster Twitter-innhold

Ifølge TMZ rådet legen Prince til å bli værende på sykehuset i 24 timer etter nødlandingen, men ble fortalt at dette ikke var mulig. Artistene ble utskrevet tre timer etter ankomst og fløy hjem.

Verden hedrer Prince

Den svært kjente musikeren Prince, ble funnet død i sitt hjem torsdag. Ifølge politiet ble artisten funnet livløs inne en heis i et av byggene på eiendommen i Minnesota. Ut over dette er omstendighetene rundt dødsfallet uklart.

Prince preget flere tiår av musikkhistorien, og har trofaste tilhengere over store deler av verden.

Fans over hele verden er i sorg. President Obama tvitret tidlig sin kondolanse. I Norge har, blant andre, statsminister Erna Solberg gitt uttrykk for sin sorg for ikonet, som nå har gått bort. Prince Rogers Nelson ble 57 år.

Kulturstrøm

  • Får kulturrådets ærespris

    Cliff Moustache, dramatiker, teaterregissør, kunstnerisk leder og drivkraft ved Nordic Black Theatre, får Kulturrådets ærespris for 2020. Prisen, på 600.000 kroner og en løvestatuett, har blitt delt ut siden 1968. Tidligere vinnere er blant andre Alf Prøysen, Arne Nordheim, Anne-Cath Vestly, Liv Ullmann, Jan Garbarek, Mari Boine og Jan Erik Vold (NTB).

    Cliff Moustache
    Foto: Else Karine Archer / NRK