NRK Meny
Normal

TMZ: Prince ble behandlet for overdose

Nettstedet TMZ melder at Prince ble behandlet for en overdose kun seks dager før han døde torsdag.

Prince

OVERDOSE? Representanter for Prince sier grunnen til at artisten har vært dårlig i det siste, er influensa. TMZ hevder han ble hastet til sykehuset forrige uke etter en overdose.

Foto: F. CARTER SMITH / Ap

Den offisielle forklaringen fra representanter rundt artisten er at han har hatt kraftig influensa. Derfor har han også vært dårlig og har avlyst flere konserter i det siste.

Nå melder TMZ at piloten i hans private fly skal ha foretatt en nødlanding i Illinois sist fredag, bare timer etter at han hadde holdt en konsert i Atlanta. Dette angivelig grunnet en overdose.

– Motgift mot opiatoverdose

Det var TMZ som først meldte at Prince var død. Magasinet er kjent for å ha gode kilder innen underholdningsbransjen i USA. De var også de første til å melde om Michael Jacksons dødsfall i 2009.

US-ENTERTAINMENT-MUSIC-PRINCE
Foto: ROBYN BECK / Afp

Da flyet nødlandet var de visstnok bare 48 minutter hjemmefra. Det er én av grunnene til at Magasinets TMZ spekulerer i at influensa kanskje ikke var grunnen.

Magasinet hevder også å ha flere kilder som sier legene ga Prince motgift mot en opiatoverdose da han var på sykehuset.

Dette er ikke bekreftet fra noen offisielle kilder.

Obduksjon

Midwest Medical Examiners tvitret i natt at de har mottatt Prince sin avdøde kropp og at en obduksjon vil bli foretatt fredag.

Laster Twitter-innhold

Ifølge TMZ rådet legen Prince til å bli værende på sykehuset i 24 timer etter nødlandingen, men ble fortalt at dette ikke var mulig. Artistene ble utskrevet tre timer etter ankomst og fløy hjem.

Verden hedrer Prince

Den svært kjente musikeren Prince, ble funnet død i sitt hjem torsdag. Ifølge politiet ble artisten funnet livløs inne en heis i et av byggene på eiendommen i Minnesota. Ut over dette er omstendighetene rundt dødsfallet uklart.

Prince preget flere tiår av musikkhistorien, og har trofaste tilhengere over store deler av verden.

Fans over hele verden er i sorg. President Obama tvitret tidlig sin kondolanse. I Norge har, blant andre, statsminister Erna Solberg gitt uttrykk for sin sorg for ikonet, som nå har gått bort. Prince Rogers Nelson ble 57 år.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: