NRK Meny
Normal

Tjente rått på auksjon

Man skulle tro trommisen i Metallica hadde til smør på maten. Som kunstselger får han enda mer penger.

Maleriet "Untitled (Boxer)" malt i 1982 av Basquiat, og eid av Metallicas Lars Ulrich fram til nå.

Maleriet 'Untitled (Boxer)' malt i 1982 av Basquiat, og eid av Metallicas Lars Ulrich fram til nå.

Foto: AP

Metallicas danske trommis, Lars Ulrich

Midt i en økonomisk krisetid har Metallicas danske trommis, Lars Ulrich, fått litt ekstra til smør på maten – etter at han solgte et kunstverk.

Foto: Chris Pizzello / AP

Midt i en økonomisk krisetid har Metallicas danske trommis, Lars Ulrich, fått litt ekstra til smør på maten – etter at han solgte et kunstverk.

14 millioner dollar

Ulrich har solgt et Jean-Michel Basquiat-maleri for 14 millioner dollar (97 millioner kroner) på en kunstauksjon i regi av auksjonshuset Christie’s, skriver den danske avisen Politiken.

Dette var 2 millioner mer enn forventet.

Den danske rockestjernen som er bosatt i San Francisco kjøpte maleriet i 1999, for 12 millioner dollar.

– Det er selvfølgelig et underlig tidspunkt å selge på, men jeg har alltid turt å ta sjanser. Jeg har stor tiltro til kunstmarkedet. Det er kanskje den siste skanse som sikrer at det beste av det beste ikke går samme vei som resten av økonomien, sa Lars Ulrich i oktober til avisa New York Times.

Døde 27 år gammel

Maleriet er fra 1982 og skildrer en svart tungvektsbokser mot hvit graffitibakgrunn, som i triumf strekker armene i været.
Newyorkeren Jean-Michel Basquiat døde 27 år gammel i 1988 av en overdose.

Lars Ulrich solgte for seks år siden et annet maleri av kunstneren fra 1982, «Profit», for 5,5 millioner dollar, som da var rekord for et Basquiat-maleri.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters