Tjente rått på auksjon

Man skulle tro trommisen i Metallica hadde til smør på maten. Som kunstselger får han enda mer penger.

Maleriet "Untitled (Boxer)" malt i 1982 av Basquiat, og eid av Metallicas Lars Ulrich fram til nå.

Maleriet 'Untitled (Boxer)' malt i 1982 av Basquiat, og eid av Metallicas Lars Ulrich fram til nå.

Foto: AP

Metallicas danske trommis, Lars Ulrich

Midt i en økonomisk krisetid har Metallicas danske trommis, Lars Ulrich, fått litt ekstra til smør på maten – etter at han solgte et kunstverk.

Foto: Chris Pizzello / AP

Midt i en økonomisk krisetid har Metallicas danske trommis, Lars Ulrich, fått litt ekstra til smør på maten – etter at han solgte et kunstverk.

14 millioner dollar

Ulrich har solgt et Jean-Michel Basquiat-maleri for 14 millioner dollar (97 millioner kroner) på en kunstauksjon i regi av auksjonshuset Christie’s, skriver den danske avisen Politiken.

Dette var 2 millioner mer enn forventet.

Den danske rockestjernen som er bosatt i San Francisco kjøpte maleriet i 1999, for 12 millioner dollar.

– Det er selvfølgelig et underlig tidspunkt å selge på, men jeg har alltid turt å ta sjanser. Jeg har stor tiltro til kunstmarkedet. Det er kanskje den siste skanse som sikrer at det beste av det beste ikke går samme vei som resten av økonomien, sa Lars Ulrich i oktober til avisa New York Times.

Døde 27 år gammel

Maleriet er fra 1982 og skildrer en svart tungvektsbokser mot hvit graffitibakgrunn, som i triumf strekker armene i været.
Newyorkeren Jean-Michel Basquiat døde 27 år gammel i 1988 av en overdose.

Lars Ulrich solgte for seks år siden et annet maleri av kunstneren fra 1982, «Profit», for 5,5 millioner dollar, som da var rekord for et Basquiat-maleri.

Kulturstrøm

  • Putin vil kontrollere rappmusikk

    President Vladimir Putin meiner rapp er basert på «sex, dop og protestar» og vil kontrollere bruken av rappmusikk blant russarar. Han ytra ønskjet på eit møte med kulturelle leiarar i St. Petersburg denne veka. Eit forbod er ikkje aktuelt.

  • Nordmann Europas beste filmfotograf

    Martin Otterbeck blei laurdag kveld hedra som Europas beste filmfotograf under European Film Awards (EFA) i Sevilla i Spania. Fotoprisen fikk han for Erik Poppes film «Utøya 22. juli». Det er 31. gang at European Film Awards går av stabelen.