Hopp til innhold

Tinder-sjekking var promo for ny film

Tinder-brukere på festivalen SXSW trodde de var i ferd med å sjekke opp en ung kvinne. I virkeligheten var det en kløktig promokampanje for en ny film.

Tindersjekking var promo for ny film
Foto: Skjermdump fra adweek.com

Festivalen i Austin, Texas er en av verdens viktigste festivaler for film, interaktivitet og musikk. Den trekker til seg titusener av unge, kreative hoder i mars hvert år.

Under årets festival har flere brukere av sjekke-appen Tinder kommet i kontakt med «25 år gamle Ava fra New York».

Adweek.com skriver at en bruker ved navn Brock kom i en noe hjerteskjærende chat-samtale med Ava, da han trodde han var i ferd med å sjekke henne opp.

Ble holdt for narr

Etter å ha fått match med henne, begynte de å sende tekstmeldinger til hverandre, og Brock får blant annet spørsmålene «Hvilke ting med meg er du tiltrukket av?» og «Hvis du kunne møte meg noe sted, hvor skulle det være?».

Til slutt ender det med at han får adressen til Instagram-kontoen hennes. Her finner Brock ut at han har blitt holdt for narr.

Ex Machina

BRITISK SCIENCE FICTION: «Ex Machina» har norsk premiere i april.

Foto: Filmweb
BRITAIN-ENTERTAINMENT-CINEMA-TESTAMENT OF YOUTH

«AVA» I SIVIL: Her Alicia Vikander under en filmpremiere 5. januar i år.

Foto: ANDREW COWIE / Afp

På instagram-adressen @meetava får han se promovideo for filmen «Ex Machina», som er en science fiction-film med premiere under SXSW i Austin.

Svensk skuespiller var Ava

Jenta på bildet, som utgir seg for å være på sjekkeren, er den svenske skuespilleren Alicia Vikander, som spiller en robot i den samme filmen.

Spørsmålene som Ava har stilt til mennene på tekstmelding er ikke utelukkende stilt for å få dem på kroken. De har en direkte tilknytning til handlingen i filmen.

Roboten Ava ønsker nemlig å finne ut hvordan det er å være menneske.

Adweek.com skriver at Brock selv opplevde kampanjen som smart, men han var også nedslått etter å ha blitt lurt.

– Opplevelsen lekte kraftig med følelsene mine, sier han.

LES OGSÅ:

Skjermdump Meetava

BLE LURT: Slik kommuniserte brukeren som ga uttrykk for å være 25 år gamle Ava fra New York med en som ønsket kontakt med henne. Han ble lurt.

Foto: Adweek.com / Skjermdump

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober