NRK Meny
Normal

Tinder-sjekking var promo for ny film

Tinder-brukere på festivalen SXSW trodde de var i ferd med å sjekke opp en ung kvinne. I virkeligheten var det en kløktig promokampanje for en ny film.

Tindersjekking var promo for ny film
Foto: Skjermdump fra adweek.com

Festivalen i Austin, Texas er en av verdens viktigste festivaler for film, interaktivitet og musikk. Den trekker til seg titusener av unge, kreative hoder i mars hvert år.

Under årets festival har flere brukere av sjekke-appen Tinder kommet i kontakt med «25 år gamle Ava fra New York».

Adweek.com skriver at en bruker ved navn Brock kom i en noe hjerteskjærende chat-samtale med Ava, da han trodde han var i ferd med å sjekke henne opp.

Ble holdt for narr

Etter å ha fått match med henne, begynte de å sende tekstmeldinger til hverandre, og Brock får blant annet spørsmålene «Hvilke ting med meg er du tiltrukket av?» og «Hvis du kunne møte meg noe sted, hvor skulle det være?».

Til slutt ender det med at han får adressen til Instagram-kontoen hennes. Her finner Brock ut at han har blitt holdt for narr.

Ex Machina

BRITISK SCIENCE FICTION: «Ex Machina» har norsk premiere i april.

Foto: Filmweb
BRITAIN-ENTERTAINMENT-CINEMA-TESTAMENT OF YOUTH

«AVA» I SIVIL: Her Alicia Vikander under en filmpremiere 5. januar i år.

Foto: ANDREW COWIE / Afp

På instagram-adressen @meetava får han se promovideo for filmen «Ex Machina», som er en science fiction-film med premiere under SXSW i Austin.

Svensk skuespiller var Ava

Jenta på bildet, som utgir seg for å være på sjekkeren, er den svenske skuespilleren Alicia Vikander, som spiller en robot i den samme filmen.

Spørsmålene som Ava har stilt til mennene på tekstmelding er ikke utelukkende stilt for å få dem på kroken. De har en direkte tilknytning til handlingen i filmen.

Roboten Ava ønsker nemlig å finne ut hvordan det er å være menneske.

Adweek.com skriver at Brock selv opplevde kampanjen som smart, men han var også nedslått etter å ha blitt lurt.

– Opplevelsen lekte kraftig med følelsene mine, sier han.

LES OGSÅ:

Skjermdump Meetava

BLE LURT: Slik kommuniserte brukeren som ga uttrykk for å være 25 år gamle Ava fra New York med en som ønsket kontakt med henne. Han ble lurt.

Foto: Adweek.com / Skjermdump

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller