Tina Turner til Norge

Tina Turner tar med seg alle sine gamle storhits og legger ut på Europa-turné – og treffer Norge fredag 17. april.

Tina Turner og Beyoncé

Det var duetten med Beyoncé under Grammy-utdelingen i februar i fjor som gjorde at Tina Turner la ut på ny turné – fordi alle spurte henne om det. 17. april kommer hun til Norges nye storsal, Telenor Arena.

Foto: Kevork Djansezian / AP

Tina Turner åpnet sin nye turné i Kansas City

Tina Turner åpnet sin nye turné i Kansas City i fjor. Nå kommer hun innom Norge på Europa-delen av turnéen.

Foto: Orlin Wagner / AP

Les også: Rockens bestemor er tilbake

De gamle er eldst – og Tina er «simply the best». Hun har ikke turnert på åtte år, men nå kjører hun på, kan Live Nation melde. Billettsalget til Tina Turners konsert i den nye Telenor Arena starter 2. februar.

Nytt sceneshow

Tina Turner tar med seg det helt nye sceneshowet, som hadde Europa-premiere 14. januar i Tyskland. Hun vil fremføre hits fra hele sin lange karriere. Det loves låter som «River Deep Mountain High», «Proud Mary», «Nutbush City Limits», «Let’s Stay Together», «What’s Love Got do Do With It», «We Don’t Need Another Hero» og altså «The Best».

Men også 90-tallslåter som «I Don’t Wanna Fight» og låten fra James Bond-filmen «GoldenEye» vil bli å høre. Om årsaken til at hun vender tilbake til scenen sier hun følgende i en pressemelding:

Overveldende respons

– Etter å ha opptrådt med Beyonce på Grammy Awards i Los Angeles, var responsen overveldende. Overalt hvor jeg var spurte folk meg når jeg skulle tilbake på turné, sier Tina Turner.

Dermed ble det først USA-tur og deretter en runde i Europa også, der hun holder konserter i åtte land. Forrige gang hun la ut på landeveien var i 2000, året etter at hun ga ut albumet «Twenty Four Seven». Den ble sett av tre millioner publikummere i 123 stadioner verden rundt.

Kulturstrøm

 • Filmbransjen lukter på norsk roman

  Simon Strangers roman «Leksikon om lys og mørke» er valgt ut som en av tolv bøker spesielt egnet for filmatisering. Romanen handler om forfatterens jødiske svigerfamilie som så vidt overlevde holocaust. Strangers bok ble plukket ut blant 160 søkere, og 11. februar skal den presenteres for Berlin-festivalens filmprodusenter. Møtepunktet mellom bok- og filmbransjen er et resultat av samarbeid mellom filmfestivalen i Berlin og bokmessen i Frankfurt. (NTB)

  Forfatter Simon Stranger
  Foto: Lise Åserud / NTB Tema
 • Kan bli digitaliseringsminister

  Etter det NRK erfarer oppretter regjeringen egen post som digitaliseringsminister, som skal bekles av en Høyre-politiker. Det er foreløpig ikke kjent hvem som får posten.

 • TV2 skal sende FIFA

  Norsk fotballforbund (NFF) og TV2 har signert en avtale som sikrer kanalen rettigheter til å vise Norges eFotballkamper og NM i eFotball. Det melder Medier24. Avtalen vil innebære et sted mellom 4–6 landskaper i tillegg til norgesmesterskapet som går av stabelen i oktober.