Tina Turner til Norge

Tina Turner tar med seg alle sine gamle storhits og legger ut på Europa-turné – og treffer Norge fredag 17. april.

Tina Turner og Beyoncé

Det var duetten med Beyoncé under Grammy-utdelingen i februar i fjor som gjorde at Tina Turner la ut på ny turné – fordi alle spurte henne om det. 17. april kommer hun til Norges nye storsal, Telenor Arena.

Foto: Kevork Djansezian / AP

Tina Turner åpnet sin nye turné i Kansas City

Tina Turner åpnet sin nye turné i Kansas City i fjor. Nå kommer hun innom Norge på Europa-delen av turnéen.

Foto: Orlin Wagner / AP

Les også: Rockens bestemor er tilbake

De gamle er eldst – og Tina er «simply the best». Hun har ikke turnert på åtte år, men nå kjører hun på, kan Live Nation melde. Billettsalget til Tina Turners konsert i den nye Telenor Arena starter 2. februar.

Nytt sceneshow

Tina Turner tar med seg det helt nye sceneshowet, som hadde Europa-premiere 14. januar i Tyskland. Hun vil fremføre hits fra hele sin lange karriere. Det loves låter som «River Deep Mountain High», «Proud Mary», «Nutbush City Limits», «Let’s Stay Together», «What’s Love Got do Do With It», «We Don’t Need Another Hero» og altså «The Best».

Men også 90-tallslåter som «I Don’t Wanna Fight» og låten fra James Bond-filmen «GoldenEye» vil bli å høre. Om årsaken til at hun vender tilbake til scenen sier hun følgende i en pressemelding:

Overveldende respons

– Etter å ha opptrådt med Beyonce på Grammy Awards i Los Angeles, var responsen overveldende. Overalt hvor jeg var spurte folk meg når jeg skulle tilbake på turné, sier Tina Turner.

Dermed ble det først USA-tur og deretter en runde i Europa også, der hun holder konserter i åtte land. Forrige gang hun la ut på landeveien var i 2000, året etter at hun ga ut albumet «Twenty Four Seven». Den ble sett av tre millioner publikummere i 123 stadioner verden rundt.

Kulturstrøm

 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken
 • Sekser til Le bureau sesong 4

  Franske «Le bureau» fortsetter å være en av tidenes beste spionserier. Det mener NRK P3's anmelder Sigurd Vik, som har sett episode 1–3. Serien har høstet mye ros for sin blanding av spenning og troverdighet. Fjerde sesong har première i morgen, 23. oktober, på NRK TV. Den vil bli sendt to episoder om gangen, tett på publiseringen i Frankrike.

  Mathieu Kassovitz som agenten Malotru
  Foto: NRK/TOP THE OLIGARCHS PRODUCTIONS / CANAL+
 • Oslobasert kordirigent til topps

  Den tyske dirigenten Julia Blank vant søndag kveld London International Choral Conducting Competition. I Norge er hun blant annet musikalsk assistent i Det Norske Solistkor, ved siden av arbeid som pedagog i Norge og Tyskland. Prisen er på 5000 britiske pund, altså 54.000 kroner.