NRK Meny
Normal

Timianlaks

Prøv Christopher Sjuves timianlaks med gylden potetsalat.

timianlaks
Foto: NRK

Timianlaks med gylden potetsalat

Til 2 personer trenger du:

400 g laksefilet

2-3 timiankvister

1 sitron

3-400 g poteter

6-7 hvitløksfedd

10-12 sukkererter

2 reddiker, i skiver

1 dl olje

Salt og pepper

Olje og smør til steking

Fremgangsmåte:

Legg laksen på folie og ha på salt og pepper. Skjær et par sitronskiver og legg på laksen sammen med timian. Pakk inn fisken og legg den på en varm grill. Det tar ca 6-7 minutter. Snu den gjerne etter ca 3-4 minutter.

Skjær potetene i biter og kok dem møre i godt saltet vann. Sil av. Skrell hvitløksfeddene og stek dem gylne i smør og olje på middels lav varme i en stekepanne. Hakk dem fint.

Bland olje og saften fra omtrent en halv sitron. Smak til! noen liker det syrligere enn andre.

Mens potetene fortsatt er varme, ha dem over i en bolle. Ha over olje-og sitronblandingen, hvitløk, sukkererter og reddiker. Smak til med salt og pepper og server til laksen.