NRK Meny
Normal

Tilslørte bondepiker

Høsten er her og eplene er klare. Fredagskosen i dag må være Lises tilslørte bondepiker.

Tilslørte bondepiker
Foto: NRK

Til 4 posjoner trnger du:

8-10 epler

1 - 1 1/2 dl sukker

1 dl vann

1 vaniljestang, del i to og skrap ut frøene

1 kanelstang

3 dl fløte

3 dl brødrasp eller knust kjeks

3 ss smør

3 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

 

Rens eplene og skjær dem i grove biter.Ha eplebiter, sukker og vann i en kasserolle.Tilsett kanelstang og vanilje. Kok opp og la det småkoke til eplebitene er helt møre.

Avkjøl eplemosen.Smelt smør og sukker sammen i en stekepanne, tilsett brødraspet og stek til det blir gyllent og sprøtt.

Visp fløten til myk krem.Anrett eplemos, stekt brødrasp og krem lagvis i porsjonsglass eller i en glassbolle.

 

 

Tips:

Har eplene et tykt skall bør de skrelles før de kokes.Lag en karamellisert eplemos.- Smelt sukkeret til karamell og tilsett vannet.La karamellen koke et par minutter og ha i eplene, fortsett som vanlig.

Istedenfor stekt brødrasp kan du bruke knuste maryland cookies ( skal ikke stekes)Du kan også variere brødraspet ved å bruke litt kakesmuler, hasselnøtter, havregryn o.s.v.Lag din egen blanding.