NRK Meny
Normal

Tilbudt milliardbeløp for Bond-retur

Daniel Craig har tidligere uttalt at han ikke vil spille verdens mest kjente spion igjen.

James Bond - SPECTRE

I AKSJON: Daniel Craig har spilt i de siste fire James Bond-filmene, her ifra fjorårets «Spectre».

Foto: Jonathan Olley / jonathan olley

– Jeg ville heller kutte hovedpulsåren, sa Daniel Craig i forbindelse med et intervju med Time Out Magazine i fjor, da han ble spurt om han ville spille inn flere James Bond-filmer etter fjorårets premiere på «Spectre».

I samme intervju uttalte han følgende:

– Hvis jeg skulle gjort enda en Bond-film, ville det bare vært for pengene.

Tilbudt 1,2 milliarder kroner

Ifølge den britiske avisen The Guardian kan det være grunn for Craig til å vurdere å ta på seg smokingen og ta lekepistolen fatt igjen.

Etter å ha vært såpass åpen med hans motvilje til å spille inn flere filmer som den verdensberømte MI6-spionen, skal filmstudiet bak James Bond-filmene, Sony Pictures, ha tilbudt 1,2 milliarder kroner, eller 150 millioner dollar, for å bli med igjen.

Tilbudet skal angivelig gjelde for ytterligere to filmer. The Guardian har forsøkt å kontakte filmstudioet for en kommentar, uten å ha lyktes.

Flere kandidater på listen

Siden mediene begynte å spekulere i at Craig skulle pensjonere seg fra Bond-tilværelsen, er det flere navn som har dukket opp som aktuelle.

AWARDS-BAFTAS/ Idris Elba arrives at the British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) Awards at the Royal Opera House in London

KANDIDAT?: Idris Elba er ett av de mest omtalte navnene i forbindelse med jakten på en ny James Bond.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Som Esquire påpeker er én av de mest omtalte skuespillerne til å fylle rollen Idris Elba, men andre navn som har blitt trukket fram flere ganger er Tom Hiddleston, Damian Lewis og Michael Fassbender.

Da tidenes andre skuespiller i Bond-skikkelsen, George Lazenby, gjestet Oslo forrige uke, fortalte han til NRK at han mener det er en styrke om ikke den neste skuespilleren i rollen er en hvit mann.

– Jeg synes det er bra om de velger å gå den veien i skuespillervalget. Folk må forstå at vi alle er like, og hvis det åpner opp sinnene til folk er det flott.

Kulturstrøm

 • «Mamma Mia»-oppfølger slo original

  Kinopremieren for «Mamma Mia! Here We Go Again» er den sterkeste åpningshelgen for en kinofilm i Norge siden 2015, skriver Dagbladet. Da besøkte over 170.000 kinogjengere James Bond-filmen «Spectre». «Mamma Mia! Here We go Again» ble sett av over 140.867 kinogjengere I helgen, viser tall fra Filmweb. Originalen «Mamma Mia» ble til sammenligning bare sett av drøyt 64.000 publikummere i åpningshelgen i 2008. Jeg rekker å lure på om alle de store hitene ble brukt opp i originalen, mente NRKs anmelder om den nye filmen.

  Lily James
  Foto: United International Pictures
 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS