Hopp til innhold

Single politikere tilbringer valentinsdagen med Frank Underwood

Venstre-leder Trine Skei Grande og AUF-leder Eskil Pedersen er blant politikerne som har tenkt å tilbringe kvelden med amerikansk maktspill i House of Cards.

Trine Skei Grande ser House of Cards

DATE MED FRANK: Venstre-leder Trine Skei Grande er glad for at House of Cards gir single et alternativ på valentinsdagen.

Foto: Lars Ivar Nordal / NRK

Eskil Pedersen, AUF leiar

FORSKJØV ARBEIDSDAGEN: AUF-leder Eskil Pedersen har ventet ett år på sesong to.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Mange har ventet lenge på andre sesong av strømmetjenesten Netflix' politiske spenningsdrama House of Cards, som ble sluppet i sin helhet fredag morgen norsk tid.

Serien følger den kyniske amerikanske kongressmannen Frank Underwoods skruppelløse ferd mot toppen av amerikansk politikk, og er basert på BBC-miniserien med samme navn fra 1990.

Fant terapi under valgkampen

En av dem som har gledet seg til å følge Underwoods videre vei mot makten, er Venstre-leder Trine Skei Grande.

Fredag formiddag tvitret hun: «Takk til #HouseOfCards, så har også vi single noe å se fram til på #ValentinesDay; o)»

Når NRK treffer henne på kontoret fredag ettermiddag, har hun allerede rukket å se litt av første episode.

Laster Twitter-innhold

– Har du gledet deg lenge til dette?

– Jeg kan ikke akkurat si at jeg har ligget våken om nettene, men for oss single som ikke har så mye underholdning i kveld, kompenserer dette bra, sier Grande.

Grande forteller at hun ble hektet på serien under fjorårets valgkamp, da hun fant en slags terapi i skildringen av kynisk amerikansk maktspill.

Hun tror imidlertid ikke seriens virkelighet ligner mye på norsk politikk, og sier danske Borgen gir et langt bedre bilde av nordisk politisk virkelighet.

– Akkurat som det er et stykke fra å jobbe i E-tjenesten til å være James Bond, er det et veldig langt stykke fra House of Cards til norsk politikk.

Kom sent på jobb

Også AUF-leder Eskil Pedersen er blant dem som mener House of Cards reddet valentinsdagen.

Fredag tvitret han: «Hvem trenger vel kjæreste på #Valentines når man har #HouseOfCards».

Laster Twitter-innhold

Pedersen sier han har gledet seg til sesong to helt siden han så sesong én i mer eller mindre ett jafs, og innrømmer overfor NRK at han kom senere på jobb i dag fordi han måtte se et par episoder.

– Det er en veldig rå serie, og det er veldig fascinerende med en hovedperson som er så usympatisk, men som du samtidig får en slags rar sympati med, sier Pedersen.

I likhet med Grande tviler AUF-lederen på at det er mange likhetstrekk mellom serien og norsk politikk:

– Flere politikere sier de kjenner seg igjen i serien. Jeg håper det ikke stemmer, og at norsk politikk er langt unna Frank Underwoods kyniske virkelighet.

Og kvelden har han tenkt å tilbringe med flere episoder.

– For oss single er dette et veldig godt tilbud, sier Pedersen.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP