Single politikere tilbringer valentinsdagen med Frank Underwood

Venstre-leder Trine Skei Grande og AUF-leder Eskil Pedersen er blant politikerne som har tenkt å tilbringe kvelden med amerikansk maktspill i House of Cards.

Trine Skei Grande ser House of Cards

DATE MED FRANK: Venstre-leder Trine Skei Grande er glad for at House of Cards gir single et alternativ på valentinsdagen.

Foto: Lars Ivar Nordal / NRK

Eskil Pedersen, AUF leiar

FORSKJØV ARBEIDSDAGEN: AUF-leder Eskil Pedersen har ventet ett år på sesong to.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Mange har ventet lenge på andre sesong av strømmetjenesten Netflix' politiske spenningsdrama House of Cards, som ble sluppet i sin helhet fredag morgen norsk tid.

Serien følger den kyniske amerikanske kongressmannen Frank Underwoods skruppelløse ferd mot toppen av amerikansk politikk, og er basert på BBC-miniserien med samme navn fra 1990.

Fant terapi under valgkampen

En av dem som har gledet seg til å følge Underwoods videre vei mot makten, er Venstre-leder Trine Skei Grande.

Fredag formiddag tvitret hun: «Takk til #HouseOfCards, så har også vi single noe å se fram til på #ValentinesDay; o)»

Når NRK treffer henne på kontoret fredag ettermiddag, har hun allerede rukket å se litt av første episode.

Laster Twitter-innhold

– Har du gledet deg lenge til dette?

– Jeg kan ikke akkurat si at jeg har ligget våken om nettene, men for oss single som ikke har så mye underholdning i kveld, kompenserer dette bra, sier Grande.

Grande forteller at hun ble hektet på serien under fjorårets valgkamp, da hun fant en slags terapi i skildringen av kynisk amerikansk maktspill.

Hun tror imidlertid ikke seriens virkelighet ligner mye på norsk politikk, og sier danske Borgen gir et langt bedre bilde av nordisk politisk virkelighet.

– Akkurat som det er et stykke fra å jobbe i E-tjenesten til å være James Bond, er det et veldig langt stykke fra House of Cards til norsk politikk.

Kom sent på jobb

Også AUF-leder Eskil Pedersen er blant dem som mener House of Cards reddet valentinsdagen.

Fredag tvitret han: «Hvem trenger vel kjæreste på #Valentines når man har #HouseOfCards».

Laster Twitter-innhold

Pedersen sier han har gledet seg til sesong to helt siden han så sesong én i mer eller mindre ett jafs, og innrømmer overfor NRK at han kom senere på jobb i dag fordi han måtte se et par episoder.

– Det er en veldig rå serie, og det er veldig fascinerende med en hovedperson som er så usympatisk, men som du samtidig får en slags rar sympati med, sier Pedersen.

I likhet med Grande tviler AUF-lederen på at det er mange likhetstrekk mellom serien og norsk politikk:

– Flere politikere sier de kjenner seg igjen i serien. Jeg håper det ikke stemmer, og at norsk politikk er langt unna Frank Underwoods kyniske virkelighet.

Og kvelden har han tenkt å tilbringe med flere episoder.

– For oss single er dette et veldig godt tilbud, sier Pedersen.

Kulturstrøm

 • Operasanger innlagt på sykehus

  Operasangeren Plácido Domingo er innlagt på sykehus i Mexico etter at han forrige uke fikk påvist koronaviruset. Det bekrefter 79-åringens talsperson til CNN. – Han har det bra og behandlingen virker, sier talspersonen.

 • Artisten John Prine i respirator

  Tilstanden er kritisk for den amerikanske låtskriverlegenden og artisten John Prine som er i respirator med korona-symptomer. 73-åringen ble ifølge familien innlagt på sykehuset torsdag etter å plutselig ha fått symptomer på kornavirus.

 • NRK-profil vant «Farmen Kjendis»

  Oppfinner og NRK-profil Erik Alfred Tesaker stakk av med seieren i den avgjørende duellen mot sanger og skuespiller Mia Gundersen i søndagens finale av TV 2-programmet «Farmen Kjendis». I den siste duellen måtte de to opp i en kunnskapstest.

  Oppfinneren, Erik Alfred Tesaker
  Foto: Thomas Kvitvik / NRK

Flere kulturnyheter