Hopp til innhold

Tilbake til Norge

Det vil gå rundt for Metallica når de kommer tilbake til Norge i april.

Metallica i Oslo Spektrum 17. juni 2009

Lars Ulrich tar med seg trommesettet sitt til Telenor Arena i april

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Metallica i Oslo Spektrum 17. juni 2009

James Hetfield i Oslo Spektrum 17. april i år.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Metallica tar med seg den runde scenen sin og de gigantiske likkistene – og kommer tilbake til Norge på en ny sving med sin «Death Magnetic»-turné.

Telenor Arena

13. april skal metalveteranene rigge seg til i Telenor Arena, som tar rundt 23.000 tilskuere med denne sceneløsningen – som gjør at bandet er omringet av publikum på alle kanter, og skaper en tettere stemning.

Da Metallica sist var i Oslo 17. juni - og ekstrakonserten 30. juli – var de i Oslo Spektrum foran 10.000 hver kveld.

NRK P3s Popsalongen har allerede gitt bort billetter til noen heldige vinnere som får gå på konserten uten å måtte stå i billettkø.

Billettene legges ut mandag 23. november. Til Spektrum-konsertene i sommer forsvant billettene på rundt et kvarter per dag, ifølge Live Nation, som også opplyser at det blir stå- og sitteplasser.

Vil ikke stoppe

– Vi har hatt det så fantastisk ute på landeveien at vi langt fra har tenkt å stoppe, skriver Metallica på sin hjemmeside, der de akkurat har lagt ut Oslo-konserten samt to konserter i Moskva, også de i april.

Før det kjører Metallica på i Sør-Amerika, og bandet lover at det blir flere opptredener både der og i Europa etter hvert.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)