Tilbake til Norge

Det vil gå rundt for Metallica når de kommer tilbake til Norge i april.

Metallica i Oslo Spektrum 17. juni 2009

Lars Ulrich tar med seg trommesettet sitt til Telenor Arena i april

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Metallica i Oslo Spektrum 17. juni 2009

James Hetfield i Oslo Spektrum 17. april i år.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Metallica tar med seg den runde scenen sin og de gigantiske likkistene – og kommer tilbake til Norge på en ny sving med sin «Death Magnetic»-turné.

Telenor Arena

13. april skal metalveteranene rigge seg til i Telenor Arena, som tar rundt 23.000 tilskuere med denne sceneløsningen – som gjør at bandet er omringet av publikum på alle kanter, og skaper en tettere stemning.

Da Metallica sist var i Oslo 17. juni - og ekstrakonserten 30. juli – var de i Oslo Spektrum foran 10.000 hver kveld.

NRK P3s Popsalongen har allerede gitt bort billetter til noen heldige vinnere som får gå på konserten uten å måtte stå i billettkø.

Billettene legges ut mandag 23. november. Til Spektrum-konsertene i sommer forsvant billettene på rundt et kvarter per dag, ifølge Live Nation, som også opplyser at det blir stå- og sitteplasser.

Vil ikke stoppe

– Vi har hatt det så fantastisk ute på landeveien at vi langt fra har tenkt å stoppe, skriver Metallica på sin hjemmeside, der de akkurat har lagt ut Oslo-konserten samt to konserter i Moskva, også de i april.

Før det kjører Metallica på i Sør-Amerika, og bandet lover at det blir flere opptredener både der og i Europa etter hvert.

Kulturstrøm

  • Johnson til angrep på BBC

    Storbritannias statsminister, Boris Johnson, truer allmennkringkasteren BBC med å avkriminalisere lisenssnylting. I helgen boikottet statsministerens kontor radioprogrammet «Today» fordi de mener det er skjev dekning av Det konservative partiet.