Hopp til innhold

Til topps med «NRK-låt»

Marit Larsen sin tolkning av «Vår beste dag», brukt i NRKs pågående profileringskampanje, ble landets mest solgte i iTunes og har nå også klatret til 1. plassen på VG-lista.

Marit Larsen da hun var i studio og sang inn Erik Bye sin «Vår beste dag» til NRKs profilkampanje

Marit Larsen da hun var i studio og sang inn Erik Bye sin «Vår beste dag» til NRKs profilkampanje «Gjør dagen bedre»

Foto: Marius Arnesen / NRK

Marit Larsen

Marit Larsen sier gjennom sin manager at hun er glad for at lytterne liker hennes tolkning av «Vår beste dag».

Foto: Yves Borgwardt
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Marit syntes det var spennende å bli utfordret av NRK på å tolke denne sangen, forteller Marit Larsens manager Morten Andreassen.

- Erik Bye er et nasjonalikon som hun har stor respekt for og derfor er det fint å se at lytterne der ute også liker tolkningen,

«Vår beste dag» var åpningslåta på albumet som skulle bli Erik Bye sin siste plateinnspilling - «Støv og stjerner» fra 2003. Til melodi av Jon Kirkebø Rosslund synger Marit Larsen sin tolkning av Erik Bye sin tekst, akkopagnert av Kringkastingsorkestret og på piano av Morten Qvenild, som også var produsent for den nye innspillingen.

Hør Marit Larsens versjon av «Vår beste dag»:

- Det er veldig moro at folk liker musikken som vi bruker til profilkampanjen «Gjør dagen bedre». Hensikten med NRKs profilkampanje er å invitere folk til å reflektere over det brede tilbudet NRK leverer hver dag som Norges allmennkringkaster, sier Asbjørn Aga, prosjektleder i NRKs markedsavdeling.

Se den nyeste videoen i profilkampanjen til NRK her:

Video «NRK - gjør dagen bedre» med Marit Larsens versjon av «Vår beste dag»

VIDEO: «NRK - gjør dagen bedre» med Marit Larsens versjon av «Vår beste dag»

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober