NRK Meny
Normal

Til topps med «NRK-låt»

Marit Larsen sin tolkning av «Vår beste dag», brukt i NRKs pågående profileringskampanje, ble landets mest solgte i iTunes og har nå også klatret til 1. plassen på VG-lista.

Marit Larsen da hun var i studio og sang inn Erik Bye sin «Vår beste dag» til NRKs profilkampanje

Marit Larsen da hun var i studio og sang inn Erik Bye sin «Vår beste dag» til NRKs profilkampanje «Gjør dagen bedre»

Foto: Marius Arnesen / NRK

Marit Larsen

Marit Larsen sier gjennom sin manager at hun er glad for at lytterne liker hennes tolkning av «Vår beste dag».

Foto: Yves Borgwardt
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Marit syntes det var spennende å bli utfordret av NRK på å tolke denne sangen, forteller Marit Larsens manager Morten Andreassen.

- Erik Bye er et nasjonalikon som hun har stor respekt for og derfor er det fint å se at lytterne der ute også liker tolkningen,

«Vår beste dag» var åpningslåta på albumet som skulle bli Erik Bye sin siste plateinnspilling - «Støv og stjerner» fra 2003. Til melodi av Jon Kirkebø Rosslund synger Marit Larsen sin tolkning av Erik Bye sin tekst, akkopagnert av Kringkastingsorkestret og på piano av Morten Qvenild, som også var produsent for den nye innspillingen.

Hør Marit Larsens versjon av «Vår beste dag»:

- Det er veldig moro at folk liker musikken som vi bruker til profilkampanjen «Gjør dagen bedre». Hensikten med NRKs profilkampanje er å invitere folk til å reflektere over det brede tilbudet NRK leverer hver dag som Norges allmennkringkaster, sier Asbjørn Aga, prosjektleder i NRKs markedsavdeling.

Se den nyeste videoen i profilkampanjen til NRK her:

Video «NRK - gjør dagen bedre» med Marit Larsens versjon av «Vår beste dag»

VIDEO: «NRK - gjør dagen bedre» med Marit Larsens versjon av «Vår beste dag»

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".