NRK Meny
Normal

Til sak mot «Californication»

Red Hot Chili Peppers mener tv-serien har stjålet navnet fra deres album.

Red Hot chili Peppers

Red Hot Chili Peppers går til sak mot skaperne av TV-serien «Californication» for bruken av navnet, som bandet brukte i 1999 som navn på sitt album og hitsingel.

Foto: Kevork Djansezian / AP

Red Hot Chili Peppers går nå til sak mot Showtime Networks som står bak den nye og norgesaktuelle serien «Californication» - fordi de mener serieskaperne stjal navnet.

Leverte søksmål

Mandag ble søksmålet mot Showtime Networks, som står bak serien med David «Fox Mulder» Duchovny i hovedrollen som levemann i California, levert inn i retten i Los Angeles, melder TMZ.

Red Hot Chili Peppers slapp albumet «Californication», med tittelsporet som ble en storhit i 1999. Av Rolling Stones er albumet tatt med i en oversikt over de 500 topp albumene gjennom tidene.

Oppnådde stor suksess

I sakspapirene skriver bandets advokater at både sangen og albumet oppnådde stor suksess både hos kritikere og kommersielt.

David Duchovny som levemannen Hank Moody i «Californication», her med Natascha McElhone som ekskona.

David Duchovny som levemannen Hank Moody i «Californication», her med Natascha McElhone som ekskona.

Foto: K&U / Los Angeles

Nå ønsker bandmedlemmene at TV-serien skal slutte å bruke «Californication» som serietittel samt at man ønsker erstatning.

I en uttalelse sier vokalist Anthony Kiedis:

Signaturtittel

- «Californication» er signatur-CD-en, videoen og sangen i bandets karriere. At et fjernsynsshow kommer og stjeler vår identitet er ikke riktig.

I Norge er det TV 2 som sender «Californication». Serien hadde premiere 7. november, og ifølge kanalen fulgte 423.000 seere med på Hank Moodys eventyr i California.

Kulturstrøm

 • Christine hyller Avicii

  P3 viet hele programmet til den avdøde svenske DJen og produsenten Avicii, som gikk bort fredag 20. april bare 28 år gammel. Du får høre om hans liv, hans musikk og fra noen av de han inspirerte mest.

 • Norsk sopran får dansk pris

  Lise Davidsen er vant til å få gjeve priser – og kan nå føye til et dansk hederslegat på en kvart million kroner, oppkalt etter dronning Ingrid. Prisen deles ut 24. juni i konsertsalen i Tivoli, og blir personlig overrakt av danskenes dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie av Hellas (NTB)

  Lise Davidsen
  Foto: Camilla Storvollen
 • Ny inspirasjon av kreftdiagnose

  – Når eg først er blitt sjuk, er det ei Guds lukke at eg er forfattar, seier forfattar Agnes Ravatn.

  I fem år har forfattaren strevd med å skrive ein ny roman. Då ho fekk beskjed om at ho hadde kreft, kom inspirasjonen tilbake, melder Bergens Tidende.

  Agnes Ravatn
  Foto: Ingunn Rauk / NRK