Til sak mot «Californication»

Red Hot Chili Peppers mener tv-serien har stjålet navnet fra deres album.

Red Hot chili Peppers

Red Hot Chili Peppers går til sak mot skaperne av TV-serien «Californication» for bruken av navnet, som bandet brukte i 1999 som navn på sitt album og hitsingel.

Foto: Kevork Djansezian / AP

Red Hot Chili Peppers går nå til sak mot Showtime Networks som står bak den nye og norgesaktuelle serien «Californication» - fordi de mener serieskaperne stjal navnet.

Leverte søksmål

Mandag ble søksmålet mot Showtime Networks, som står bak serien med David «Fox Mulder» Duchovny i hovedrollen som levemann i California, levert inn i retten i Los Angeles, melder TMZ.

Red Hot Chili Peppers slapp albumet «Californication», med tittelsporet som ble en storhit i 1999. Av Rolling Stones er albumet tatt med i en oversikt over de 500 topp albumene gjennom tidene.

Oppnådde stor suksess

I sakspapirene skriver bandets advokater at både sangen og albumet oppnådde stor suksess både hos kritikere og kommersielt.

David Duchovny som levemannen Hank Moody i «Californication», her med Natascha McElhone som ekskona.

David Duchovny som levemannen Hank Moody i «Californication», her med Natascha McElhone som ekskona.

Foto: K&U / Los Angeles

Nå ønsker bandmedlemmene at TV-serien skal slutte å bruke «Californication» som serietittel samt at man ønsker erstatning.

I en uttalelse sier vokalist Anthony Kiedis:

Signaturtittel

- «Californication» er signatur-CD-en, videoen og sangen i bandets karriere. At et fjernsynsshow kommer og stjeler vår identitet er ikke riktig.

I Norge er det TV 2 som sender «Californication». Serien hadde premiere 7. november, og ifølge kanalen fulgte 423.000 seere med på Hank Moodys eventyr i California.

Kulturstrøm