Til sak mot «Californication»

Red Hot Chili Peppers mener tv-serien har stjålet navnet fra deres album.

Red Hot chili Peppers

Red Hot Chili Peppers går til sak mot skaperne av TV-serien «Californication» for bruken av navnet, som bandet brukte i 1999 som navn på sitt album og hitsingel.

Foto: Kevork Djansezian / AP

Red Hot Chili Peppers går nå til sak mot Showtime Networks som står bak den nye og norgesaktuelle serien «Californication» - fordi de mener serieskaperne stjal navnet.

Leverte søksmål

Mandag ble søksmålet mot Showtime Networks, som står bak serien med David «Fox Mulder» Duchovny i hovedrollen som levemann i California, levert inn i retten i Los Angeles, melder TMZ.

Red Hot Chili Peppers slapp albumet «Californication», med tittelsporet som ble en storhit i 1999. Av Rolling Stones er albumet tatt med i en oversikt over de 500 topp albumene gjennom tidene.

Oppnådde stor suksess

I sakspapirene skriver bandets advokater at både sangen og albumet oppnådde stor suksess både hos kritikere og kommersielt.

David Duchovny som levemannen Hank Moody i «Californication», her med Natascha McElhone som ekskona.

David Duchovny som levemannen Hank Moody i «Californication», her med Natascha McElhone som ekskona.

Foto: K&U / Los Angeles

Nå ønsker bandmedlemmene at TV-serien skal slutte å bruke «Californication» som serietittel samt at man ønsker erstatning.

I en uttalelse sier vokalist Anthony Kiedis:

Signaturtittel

- «Californication» er signatur-CD-en, videoen og sangen i bandets karriere. At et fjernsynsshow kommer og stjeler vår identitet er ikke riktig.

I Norge er det TV 2 som sender «Californication». Serien hadde premiere 7. november, og ifølge kanalen fulgte 423.000 seere med på Hank Moodys eventyr i California.

Kulturstrøm

  • Putin vil kontrollere rappmusikk

    President Vladimir Putin meiner rapp er basert på «sex, dop og protestar» og vil kontrollere bruken av rappmusikk blant russarar. Han ytra ønskjet på eit møte med kulturelle leiarar i St. Petersburg denne veka. Eit forbod er ikkje aktuelt.

  • Nordmann Europas beste filmfotograf

    Martin Otterbeck blei laurdag kveld hedra som Europas beste filmfotograf under European Film Awards (EFA) i Sevilla i Spania. Fotoprisen fikk han for Erik Poppes film «Utøya 22. juli». Det er 31. gang at European Film Awards går av stabelen.