Til sak mot «Californication»

Red Hot Chili Peppers mener tv-serien har stjålet navnet fra deres album.

Red Hot chili Peppers

Red Hot Chili Peppers går til sak mot skaperne av TV-serien «Californication» for bruken av navnet, som bandet brukte i 1999 som navn på sitt album og hitsingel.

Foto: Kevork Djansezian / AP

Red Hot Chili Peppers går nå til sak mot Showtime Networks som står bak den nye og norgesaktuelle serien «Californication» - fordi de mener serieskaperne stjal navnet.

Leverte søksmål

Mandag ble søksmålet mot Showtime Networks, som står bak serien med David «Fox Mulder» Duchovny i hovedrollen som levemann i California, levert inn i retten i Los Angeles, melder TMZ.

Red Hot Chili Peppers slapp albumet «Californication», med tittelsporet som ble en storhit i 1999. Av Rolling Stones er albumet tatt med i en oversikt over de 500 topp albumene gjennom tidene.

Oppnådde stor suksess

I sakspapirene skriver bandets advokater at både sangen og albumet oppnådde stor suksess både hos kritikere og kommersielt.

David Duchovny som levemannen Hank Moody i «Californication», her med Natascha McElhone som ekskona.

David Duchovny som levemannen Hank Moody i «Californication», her med Natascha McElhone som ekskona.

Foto: K&U / Los Angeles

Nå ønsker bandmedlemmene at TV-serien skal slutte å bruke «Californication» som serietittel samt at man ønsker erstatning.

I en uttalelse sier vokalist Anthony Kiedis:

Signaturtittel

- «Californication» er signatur-CD-en, videoen og sangen i bandets karriere. At et fjernsynsshow kommer og stjeler vår identitet er ikke riktig.

I Norge er det TV 2 som sender «Californication». Serien hadde premiere 7. november, og ifølge kanalen fulgte 423.000 seere med på Hank Moodys eventyr i California.

Kulturstrøm

 • Kanyes selskap fikk millionstøtte

  Kanye Wests selskap Yeezy har fått mellom to og fem millioner dollar i føderale lån som del av en koronastøttepakke som Trump-administrasjonen står bak. Selskapet hevder at 160 arbeidsplasser ble reddet takket være lånene (NTB).

  Kim Kardashian og Kanye West
  Foto: Danny Moloshok / Reuters
 • Mange funn ved Gjellestadskipet

  Bare to uker etter at utgravingene av Gjellestadskipet utenfor Halden begynte, har arkeologene gjort hundrevis av funn, skriver Demokraten. Det vil ta rundt fem måneder før arkeologene er ferdig med utgravningen av skipet, som er omtrent like stort som Gokstadskipet og Osebergskipet.

  Camilla Cecilie Wenn (stående med ryggen til) tar de første spadetakene på Gjellestadskipet
  Foto: Christian Nicolai Bjørke/NRK