Hopp til innhold

Til Notodden med ny Zeppelin-låt

De som skal til Notodden Bluesfestival i august vil trolig få med seg en helt ny Led Zeppelin-låt.

Jason Bonhan, Black Country Communion

Jason Bonham, sønn av den avdøde trommelegenden John Bonham i Led Zeppelin, spiller trommer i Black Country Communion.

Foto: Promo

Trommeslager Jason Bonham, sønn av John Bonnham

Trommeslager Jason Bonham avslører at det vil bli med en uferdig låt, tenkt for et gjenforent Led Zeppelin, på den neste Black Country Communion-plata.

Foto: Koji Sasahara / AP
Jimmy Page Led Zeppelin

Jimmy Page var med på å skrive den nye låta som kommer på «Black Country Communion 2».

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP

Tidligere denne våren ble det annonsert at Notodden Bluesfestival får besøk av «supergruppa» Black Country Communion .

En aldri så liten sensasjon

Bandet består av folk fra Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin og Dream Theater, og med på sin kommende turné vil de trolig ha en aldri så liten sensasjon i bagasjen.

Når de entrer den norske scenenen vil de nemlig ha gjort ferdig sitt andre studioalbum «Black Country Communion 2», og på den plata vil de ha med en helt ny Led Zeppelin-låt.

Les også:

Jason Bonham, sønn av den avdøde Led Zeppelin-trommisen John bonham, sier i et intervju at de nå har gjort ferdig en låt som han begynte på sammen med Jimmy Page og John Paul Jones.

Låta heter «Save me» og var opprinnelig tenkt for prosjektet som kunne ha materialisert seg etter at Led Zeppelin hadde sin reunion på the O2 Arena i London i 2008 .

– Det er en låt som startet som en ide jeg hadde sammen med (dem), så jeg er glad for å kunne gjøre den ferdig med dette bandet og få den ut, sier Jason Bonham til the Toronto Sun.

Litt «Zeppelinsk»

– Den heter «Save me», og du vil legge merke til det i riffet, det høres litt «Zeppelinsk» ut, sier han videre.

Jason Bonham forteller ellers at han var helt fra seg da det viste seg at det ikke ble noe av et gjenforent Led Zeppelin.

– Jeg hadde helt klart et inntrykk av at vi skulle lage et album og sette sammen et nytt prosjekt. Det var vinter, tidlig desember i 2008, da det hele havarerte. Noe jeg brukte lang tid på å komme over. Jeg hadde akkurat spilt mitt livs konsert.

Black Country Communion legger i juni ut på en kort USA-turné før de senere i sommer kommer til Europa og blant annet Notodden Bluesfestival i august.

Black Country Communion

I august kommer Black Country Communion til Notodden.

Foto: Promo

Se to videoer av Black Country Communion i studio:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.