Til Notodden med ny Zeppelin-låt

De som skal til Notodden Bluesfestival i august vil trolig få med seg en helt ny Led Zeppelin-låt.

Jason Bonhan, Black Country Communion

Jason Bonham, sønn av den avdøde trommelegenden John Bonham i Led Zeppelin, spiller trommer i Black Country Communion.

Foto: Promo

Trommeslager Jason Bonham, sønn av John Bonnham

Trommeslager Jason Bonham avslører at det vil bli med en uferdig låt, tenkt for et gjenforent Led Zeppelin, på den neste Black Country Communion-plata.

Foto: Koji Sasahara / AP
Jimmy Page Led Zeppelin

Jimmy Page var med på å skrive den nye låta som kommer på «Black Country Communion 2».

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP

Tidligere denne våren ble det annonsert at Notodden Bluesfestival får besøk av «supergruppa» Black Country Communion .

En aldri så liten sensasjon

Bandet består av folk fra Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin og Dream Theater, og med på sin kommende turné vil de trolig ha en aldri så liten sensasjon i bagasjen.

Når de entrer den norske scenenen vil de nemlig ha gjort ferdig sitt andre studioalbum «Black Country Communion 2», og på den plata vil de ha med en helt ny Led Zeppelin-låt.

Les også:

Jason Bonham, sønn av den avdøde Led Zeppelin-trommisen John bonham, sier i et intervju at de nå har gjort ferdig en låt som han begynte på sammen med Jimmy Page og John Paul Jones.

Låta heter «Save me» og var opprinnelig tenkt for prosjektet som kunne ha materialisert seg etter at Led Zeppelin hadde sin reunion på the O2 Arena i London i 2008 .

– Det er en låt som startet som en ide jeg hadde sammen med (dem), så jeg er glad for å kunne gjøre den ferdig med dette bandet og få den ut, sier Jason Bonham til the Toronto Sun.

Litt «Zeppelinsk»

– Den heter «Save me», og du vil legge merke til det i riffet, det høres litt «Zeppelinsk» ut, sier han videre.

Jason Bonham forteller ellers at han var helt fra seg da det viste seg at det ikke ble noe av et gjenforent Led Zeppelin.

– Jeg hadde helt klart et inntrykk av at vi skulle lage et album og sette sammen et nytt prosjekt. Det var vinter, tidlig desember i 2008, da det hele havarerte. Noe jeg brukte lang tid på å komme over. Jeg hadde akkurat spilt mitt livs konsert.

Black Country Communion legger i juni ut på en kort USA-turné før de senere i sommer kommer til Europa og blant annet Notodden Bluesfestival i august.

Black Country Communion

I august kommer Black Country Communion til Notodden.

Foto: Promo

Se to videoer av Black Country Communion i studio:

Kulturstrøm

  • Enhver har kulturelle rettigheter

    FNs menneskerettserklæring fyller 70 år i dag. Blant de 30 artiklene finner vi også et eget punkt om kultur. Slik lyder artikkel 27:
    1. Enhver har rett til fritt å delta i samfunnets kulturelle liv, til å nyte kunst og til å få del i den vitenskaplige fremgang og dens goder.
    2. Enhver har rett til beskyttelse av de åndelige og materielle interesser som er et resultat av ethvert vitenskapelig, litterært eller kunstnerisk verk som han har skapt.

    Bilde av FN-logoen