NRK Meny
Normal

Tidal mister sin tredje direktør på to år

Administrerende direktør for strømmetjenesten Tidal, Jeffrey Toig, takker for seg etter kun et drøyt år i selskapet som er eid av Jay Z.

Jay-Z

Rap-superstjerne Jay Z sin strømmetjeneste søker ny toppsjef.

Foto: Mark Von Holden / Ap

Jeffrey Toig forlot Soundcloud for å lede det norskutviklede Tidal, men er nå den tredje direktøren som slutter i selskapet på to år, skriver nettstedet 730.no.

Skattekrav på 14 millioner

Tidal ble utviklet i Norge og ble lansert av det norske selskapet Aspiro, og er en abonnementsbasert strømmetjeneste for musikk og musikkvideoer. I 2015 ble selskapet kjøpt av Project Panther Ltd, som eies av artisten Jay Z. Flere store artister har senere kommet inn på eiersiden.

Tre mobilskjermer som viser tre forskjellige strømmetjenester

Det er estimert at Tidal har omtrent 1 millioner betalende abonnenter, mens Spotify og Apple Music har ifølge nettstedet Engadget angivelig henholdsvis 50 og 20 millioner.

Foto: Apple/Spotify/Tidal

Selskapet sliter ikke bare med å sikre seg stabil ledelse av selskapet. Skatt øst har registrert et krav på drøyt 14 millioner kroner mot den norskutviklede strømmetjenesten.

Skattemyndighetene ønsker ikke å kommentere enkeltsaker, men bekrefter summen, skrev Dagens Næringsliv på lørdag. Avisa har fulgt Tidal tett og avslørte blant annet hvordan selskapet hadde blåst opp abonnementstallene og havnet i flere rettstvister i en større dokumentar. Tidal ønsker ikke å kommentere opplysningene.

– Lykke til

Ifølge Variety sier Tidal at de skal annonsere ny CEO «snart», og at det hele er en del av streaming-tjenestens «ekspansjon». De ønsker Toig lykke til med sine fremtidige planer.

Toig har ikke offentlig kommentert årsaken til sin brå avgang. Oppsigelsen kommer kort tid etter at teleoperatøren Sprint kjøpte 33 % av TIDAL fra Jay Z for angivelig 200 millioner dollar.

Kulturstrøm

 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).

 • Bourdain kritiserte Trump

  TV-personligheten og kokken Anthony Bourdain, som døde 8. juni, tok et oppgjør med den amerikanske presidenten i sitt siste intervju, melder NTB.

  The Guardian har snappet opp det som sannsynligvis var TV-stjernekokkens siste intervju, fra nettmagasinet Popula.

  – Noen på pressebrifingen i Det hvite hus må ofre jobben sin og si: «Din førsteklasses drittsekk!» formaner Bourdain, blant annet.

  Bourdain var kjent for sine mat- og reiseprogram på CNN. Han begikk selvmord, 61 år gammel.

  Anthony Bourdain
  Foto: Angela Weiss / AFP