Tidal mister sin tredje direktør på to år

Administrerende direktør for strømmetjenesten Tidal, Jeffrey Toig, takker for seg etter kun et drøyt år i selskapet som er eid av Jay Z.

Jay-Z

Rap-superstjerne Jay Z sin strømmetjeneste søker ny toppsjef.

Foto: Mark Von Holden / Ap

Jeffrey Toig forlot Soundcloud for å lede det norskutviklede Tidal, men er nå den tredje direktøren som slutter i selskapet på to år, skriver nettstedet 730.no.

Skattekrav på 14 millioner

Tidal ble utviklet i Norge og ble lansert av det norske selskapet Aspiro, og er en abonnementsbasert strømmetjeneste for musikk og musikkvideoer. I 2015 ble selskapet kjøpt av Project Panther Ltd, som eies av artisten Jay Z. Flere store artister har senere kommet inn på eiersiden.

Tre mobilskjermer som viser tre forskjellige strømmetjenester

Det er estimert at Tidal har omtrent 1 millioner betalende abonnenter, mens Spotify og Apple Music har ifølge nettstedet Engadget angivelig henholdsvis 50 og 20 millioner.

Foto: Apple/Spotify/Tidal

Selskapet sliter ikke bare med å sikre seg stabil ledelse av selskapet. Skatt øst har registrert et krav på drøyt 14 millioner kroner mot den norskutviklede strømmetjenesten.

Skattemyndighetene ønsker ikke å kommentere enkeltsaker, men bekrefter summen, skrev Dagens Næringsliv på lørdag. Avisa har fulgt Tidal tett og avslørte blant annet hvordan selskapet hadde blåst opp abonnementstallene og havnet i flere rettstvister i en større dokumentar. Tidal ønsker ikke å kommentere opplysningene.

– Lykke til

Ifølge Variety sier Tidal at de skal annonsere ny CEO «snart», og at det hele er en del av streaming-tjenestens «ekspansjon». De ønsker Toig lykke til med sine fremtidige planer.

Toig har ikke offentlig kommentert årsaken til sin brå avgang. Oppsigelsen kommer kort tid etter at teleoperatøren Sprint kjøpte 33 % av TIDAL fra Jay Z for angivelig 200 millioner dollar.

Kulturstrøm

 • Homofile scener sensurert i Kina

  Da «Bohemian Rapsody» hadde premiere i Kina i helga var seks scener sensurert bort. Siden kinesisk sensur forbød homofilt innhold i film og tv-serier i 2016 har LHBT-miljøet sett på denne kinopremieren som en seier. Men over to minutter med homofilt innhold og scener som forteller om AIDS er klippet bort. Blant to menn som kysser, og dialoger hvor ordet gay blir brukt, skriver CNN.

  Bohemian Rhapsody
  Foto: Twentieth Century Fox Norway
 • H&M satser på luksus og på nett

  Fire butikk-kjeder eid av H&M-gruppen åpner butikker på nett i Norge. Arket, Weekday og Monki kom i forrige uke. High street-kjeden Cos er like rundt hjørnet, også med butikk i det nye Valkyrien-prosjektet i Oslo (bildet), skriver Melk&Honning.

  Valkyrien rehabilitert på Majorstua
  Foto: NCC
 • Ny strømmetjeneste fra Apple

  TV+ heter den nye kanalen til Apple som ble annonsert av sjefen Tim Cook (bildet) i dag. Innholdet blir originale tv-programmer. Blant annet er «The Morning Show», et morgen tv-drama med Jennifer Aniston and Reese Witherspoon under utvikling. Det er også en ny versjon av Stephen Spielbergs «Amazing Stories» og filmatiseringen av Isaac Asimovs bokserie «Foundation». TV+ blir en reklamefri betal-tjeneste i den nye versjonen av Apple TV-appen som kommer i mai, skriver TechCrunch etter pressekonferansen.

  Apple CEO Tim Cook presenterer Apple TV+
  Foto: Tony Avelar / AP