NRK Meny

Thommessen buet til Sovjet-sang

Koret «Mannskoret» sang den russiske nasjonalsangen i sovjetisk versjon under åpningen av Høstutstillingen lørdag kveld.

Det fikk tilhører Olemic Thommessen til å bue, skriver Aftenposten.

– For meg var den naturlige reaksjon heller å skulle "bue" enn å gi applaus til en agressor som i disse dager skaper angst og bekymring over hele Europa, skriver stortingspresidenten selv på Facebook.

– Jeg syns det var et rart valg. Jeg har ikke rukket å ta tak i dette. Jeg vil forhøre meg med de som har arrangert åpningen, sier juryleder Vanna Bowles til Aftenposten.

En av kormedlemmene skriver i kommentarfeltet til Thommessens Facebook-innlegg at framføringen ikke var en hyllest til Sovjetunionen eller Russland.

– Vi er ikke et kommunistisk kor og vi hyller heller ikke Putin, men sangen kan heller tolkes som en støtte til et folk som har fått gjennomgå mye jævelskap, fra tsar og Stalin til Putin og oligarker, skriver Ask Brantenberg Cold.

Olemic Thommessen
Foto: Carl-Gøran Larsson / NRK

Kulturstrøm

  • Første rivetillatelse er gitt

    Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.