Hopp til innhold

Thomas Brøndbo

Thomas var den første av de seks finalistene som fikk en plass i "gruppespillet". Bli bedre kjent med ham her.

Thomas Brøndbo
Foto: Erik Dyrhaug/Dinamo / NRK

 

Thomas tapte til slutt finalekampen mot Ida, og det ble dermed en sterk sølvplass på Namsosingen!

Se Thomas' finalelåt "Du sa æ va ein drøm" her!

 

Semifinaleplassen klar

For Thomas som allerede var kvalifisert til semifinale, ble lørdagen en behagelig kveld der han kunne konsentrere seg om å gi jernet. Nærmere bestemt levere Åge Aleksandersens kjempeslager 'Levva livet', en låt som Thomas hevdet ER lyden av lørdag i Namsos!

Nett-TV: Thomas Brøndbo - 'Levva livet'

 

Thomas går videre

Siden den videre deltagelsen i konkurransen allikevel er sikret, benyttet Jørn og Thomas anledningen sist lørdag til å gjennomføre seriens mest spesielle stunt så langt. I Joe Cockers klassiker 'Up where we belong'  satset Jørn på å sjarmere folket og dommerne med å trekke i damekjole. Det mislyktes.. Null poeng for første gang.

Tabellen tetner til - men Thomas er uansett videre!

 

I arbeidet med å trylle fram gode låtidéer, fikk Thomas og Jørn god hjelp av magikeren Davido.

Nett-TV: Se Jørn og Thomas' trylleshow.

 

Thomas i ledelsen!

Thomas og Jørn lot pasientene på Godthaab avgjøre låtvalget denne uken og da viste det seg umulig å komme utenom "Har en drøm". Sjangermessig var det en kontrastfylt duell mot dansebandet Sogns. Nok en lørdag tok Thomas både dommernes og publikums poeng og med det sin tredje strake seier på rad!  -  Med den leveringa, Thomas: You´re my man!, sa en imponert dommer Hans Christian.

Se Thomas´versjon av "Har en drøm".

 

Thomas Brøndbo og Jørn Hoel
Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Godt håp for Thomas

Thomas og Jørn gjestet rehabiliteringssenteret Godthaab i Bærum, og holdt en minikonsert for pasientene - en givende opplevelse for både artister og publikum.

Les mer om Thomas og Jørn på Godthaab.

Seriespillet er i god gang

Lørdag 27. oktober gikk annen serierunde og for Thomas´del var det duket for Tøft trøndermøte .

Thomas gikk seirende ut av duellen med Ida Jenshus og ligger nå på topp med seks poeng og to seire. Neste uke møter han gutta i Sogns.

 Her kan du se Thomas opptreden denne uken:

  Thomas Brøndbo - 'Skrift i sand'

...og her ser du råd og vink fra trener Jørn:

  Råd fra Jørn: Ikke overspill!  og Gudfaderen Jørn .

Andre plass etter første serierunde

Thomas ligger på andre plass etter første serierunde i Lyden av lørdag.  - Æ e så stolt av han. Sku´ tru det var sønnen min!, utbrøt en begeistret trener Jørn etter Thomas´ opptreden.

Thomas Brøndbo
Foto: Dinamo / NRK

Thomas tok både dommernes og publikums poeng i duellen mot Benedicte Brænden.  Neste uke er det duket for trønderoppgjør når Thomas spiller mot lørdagens vinner, Ida Jenshus.

Se Thomas´opptredener i Lyden av lørdag her: Se Thomas synge "Du sa æ va en drøm"!  og Thomas Brøndbo - "Amalie" .

Heftig affære for Thomas og Jørn

Det ble en heftig opplevelse for Thomas Brøndbo da trener Jørn Hoel tok ham med seg på en skikkelig mandig rundtur. Les alt om treningsleiren her!

Se de eksklusive videoene - kun på nett: Thomas blir ny! , Full start , Jørn om å være Norges mest sexy mann , Jørn om skjegget sitt og Jørn får sitt nye album!

Første finalist

Thomas Brøndbo var den første av de seks finalistene som gikk videre til sluttspillet i Lyden av lørdag. Trener Jørn Hoel var aldri i tvil: - Jeg er storfornøyd! sa han om valget.

Thomas var i konkurranse med fem andre. Les mer om hvem han utkonkurrerte her.

Thomas Brøndbo, Tore Strømøy og Jørn Hoel

Trener Jørn Hoel, Thomas Brøndbo og programleder Tore Strømøy poserer for pressen etter aller første program av Lyden av lørdag.

Foto: Magnus Due-Tønnessen / NRK

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober