The Wire-skuespiller Michael K. Williams er død

Skuespilleren Michael K. Williams, kjent for sin rolle som Omar i TV-serien «The Wire», er funnet død i sin leilighet i Brooklyn i New York.

Michael K. Williams

Skuespiller Michael Kenneth Williams døde mandag, 54 år gammel. Her er han fotografert i juni i år på den røde løperen i Los Angeles.

Foto: RINGO CHIU / Reuters / NTB

Williams ble 54 år gammel.

I tillegg til at han markerte seg som den homofile gangsteren Omar Little i TV-serien «The Wire», spilte han Chalky White i serien «Boardwalk Empire».

Han var nominert tre ganger til Emmy-prisen for sine roller i TV-filmen «Bessie» (2015), i miniserien «The Night Of» (2016) og i miniserien «When They See Us» (2019).

I år var han nominert for sin rolle som Montrose Freeman i dramaserien «Lovecraft Country».

Ifølge avisen New York Post, er det mistanke om at han døde av en overdose, men det er ikke bekreftet. Williams var i flere år åpen om sine rusproblemer.

Kulturstrøm

 • «Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

  En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag. Tegningen er datert tilbake til slutten av 1882, da Van Gogh var 29 år og to år ut i karrieren som kunstner.

  Blyanttegning av en eldre mann som sitter bøyd med hode i hendene. Tegnet av Van Gogh i 1882.
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Tapte søksmål mot Oslo-Filharmonien

  Rettsorganisasjonen TONO saksøkte Oslo-Filharmonien (OFO) for 1,8 millionar kroner fordi dei meiner Filharmonien har betalt for lite for framføring av musikk dei siste åra.

  Kravet nådde ikkje fram. TONO tapte på alle punkt i Oslo tingrett og er i tillegg dømd til å betale OFO sine sakskostnader på drygt 1,1 millionar krone.

  Oslo Filharmonien
  Foto: CF Wesenberg