NRK Meny
Normal

Britisk politi etterforsker hacking av the Times

The Metropolitan Police etterforsker nå påstått hacking også i The Times.

The Times

Har også journalister i den britiske storavisa The Times drevet med hacking?

Avlyttingsskandalen i britisk tabloidpresse vil ingen ende ta. Nå utvides etterforskingen til også å involvere storavisen The Times, som også eies av Rupert Murdoch.

Et brev fra Labour MP Tom Watson har ført til at britisk politi nå etterforsker også storavisen The Times for hacking, skriver britiske Guardian.

Watson twitret om etterforskingen

Tidligere er det kjent at News of the World drev utstrakt avlytting av private mobiltelefoner. Avisa la ned i juli 2011 i kjølvannet av alle avsløringene. Også redaktøren for tabloidavisa Daily Mirror har innrømet at deres journalister kan ha drevet med telefonavlytting.

Polititjenestemenn fra «Operasjon Tuleta», som etterforsker brudd på privatlivets fred gjennom hacking, er i kontakt med Watson angående «spesifikke saker» han har lyst til å ta opp, bekreftet Scotland Yard torsdag.

Watson twitret torsdag om at Metropolitan Police har bekreftet at de etterforsker Murdochs avis The Times for hacking av e-post.

Kulturstrøm

 • Retroleker redesignet

  En vandreutstilling viser utviklingen av de berømte trelekene fra tidligere Tjekkoslovakia. Bildet her viser hesten som i ny versjon har blitt en alikorn. Nå vises denne koselige delen av europeisk håndverkstradisjon fram på en av de 550 utstillingene under London Design Fair 2018 i september. Les mer om lekene i saken til Wallpaper.

  Alicorn treleke
  Foto: Kutulu
 • Politisk trappepoesi

  En ukjent gatepoet har brukt trappene til Kunsthøgskolen i Oslo til å kritisere institusjonen, blant annet for å ikke ha tatt tak i varsling om seksuell trakassering og for å være en skole for hvite. – Det er et stykke igjen til kategorien vandalisme, sier rektor Jørn Mortensen til Aftenposten.

  Trappepoesi på Kunsthøgskolen i Oslo
  Foto: Christel Marie Blunck